У ЄВРОСОЮЗІ ХОЧУТЬ ЗАБОРОНИТИ ОДНОРАЗОВИЙ ПЛАСТИКОВИЙ ПОСУД

Брюссель має намір ввести заборону на ряд одноразових виробів, а також збір у розмірі 80 центів за один кілограм сміття, непридатного до переробки, передає Укрінформ.

"Єврокомісія планує заборонити ряд одноразових продуктів з пластика і фактично штрафувати країни-члени Євросоюзу за пластикове сміття, яке не підлягає вторинній переробці", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що пакет заходів боротьби з пластиковим сміттям комісія ЄС має намір представити у Брюсселі 28 травня.

Заборона повинна торкнутися одноразових виробів з пластика, альтернатива яким легко доступна і прийнятна за ціною. Йдеться, зокрема, про одноразовий посуд, столові прилади, трубочки-соломинки для напоїв, ватні палички і пластикові кріплення для повітряних кульок. Крім того, планується обмежити використання пластикових упаковок для їжі, яку продають на винесення закусочні.

Видання Funke Mediengruppe також наводять слова єврокомісара з бюджету Гюнтера Еттінгера, який запропонував стягувати з влади країн ЄС певну суму за кожен кілограм пластикового сміття, непридатного до переробки для повторного використання.

Якщо виходити з багаторічного фінансового планування Єврокомісії, то такий збір може скласти 80 центів за один кілограм, які підуть до загального європейського бюджету, пояснив Еттінгер. На його думку, цей захід допоможе скоротити обсяг пластикових відходів.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист