У КИЄВІ ПЛАНУЮТЬ ПРОВЕСТИ КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ХРЕЩАТИКА

«Київавтодор» оголосив тендер на проведення капітального ремонту вулиці Хрещатик у центрі столиці. 

Про це повідомляє Prozorro, пише «Інформатор».

Очікувана вартість робіт складе майже 741 млн грн. Ремонтні роботи мають бути виконані до 31 грудня 2023 року. Аукціон заплановано на 30 липня 2021 року.

За умовами техзавдання, на проїжджій частині знімуть пошкоджений шар дорожнього покриття і покладуть новий асфальт, а на тротуарах розберуть бруківку, покладуть гранітні плити і тактильну плитку для людей з проблемами зору. Також замінять бордюри і півтисячі каналізаційних люків.

В районі вул. Хрещатик і вул. Прорізній, і на примиканні до Майдану Незалежності виконають капремонт підземних пішохідних переходів. Стіни, підлога і сходи облицюють плиткою, а всередині замінять двері і повісять нові світильники. Крім цього, на переходах з'являться пандуси і підйомники для інвалідів, а також знизять бордюри, що полегшить пересування маломобільних груп населення.

Для освітлення вулиці в темний час доби додатково поставлять кілька десятків ліхтарних стовпів і замінять понад півтисячі старих світильників на нові енергозберігаючі LED-світильники. Також планується замінити дощоприймачі, а це означає, що вулицю не буде затоплювати в дощ.

До переліку робіт входить і озеленення Хрещатика. Традиційно висадять понад 400 саджанців каштанів і посіють газони, а біля 300 дерев поставлять захисну огорожу. 

На проїжджій частині і пішохідних переходах замінять 74 світлофора, нанесуть дорожню розмітку холодним пластиком і замінять стійки дорожніх знаків. Крім цього, встановлять кілька десятків відеокамер і налагодять систему відеоспостереження.

На час проведення ремонту дорожники обіцяють повністю не перекривати вулицю. 

Роботи будуть проводитися на одній половині проїзної частини при систематичному русі транспорту на інший. Очікується, що весь комплекс робіт завершать не раніше кінця 2023 року.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист