Удостоєний зірки Мішлен французький шеф-кухар з Японії Такаші Кіношіта після закриття ресторану на карантин почав готувати для медиків, які цілодобово працюють в лікарні міста Діжоне, повідомляє The Guardian.
"Замість того, щоб готувати їжу для своїх звичайних гостей, він готує для лікарів, медсестер і персоналу, які цілодобово працюють в найближчій лікарні в східному французькому місті Діжоне", - йдеться в повідомленні.
фото:foodion.net
Після закриття через пандемію готелю Château de Courban в самому центрі виноградників Бургундії Кіношіта був змушений припинити готувати вишукані страви для своїх звичайних гостей, і замість цього почав готувати для медиків.
Зазначається, що шеф-кухар готує в захисній масці і рукавичках.
"В Японії, якщо трапиться катастрофа, культурна відповідь - приготувати що-небудь поїсти, тому я дуже радий цим зайнятися. Мені було цікаво, чим я міг би допомогти в цей час, і готувати для працівників охорони здоров'я - задоволення", - сказав 40-річний кухар.
Для страв кухар використовує інгредієнти, які залишилися на кухні. Також місцеві виробники пожертвували продукти на підтримку медиків.
Джерело: Корреспондент.net.