У ДНІПРІ ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ЕКСПЕРТ-КЛУБУ PARIMATCH, ПРИСВЯЧЕНЕ ПОЄДИНКАМ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ З ЛИТВОЮ ТА НІГЕРІЄЮ

9 вересня, у Дніпрі відбулося засідання Експерт-клубу Parimatch, присвячене перемозі національної збірної в матчі відбору Євро-2020 із Литвою (3:0) та майбутньому товариському поєдинку з Нігерією.

Участь у засіданні взяли знані фахівці вітчизняного футболу та представники мас-медіа. Відзначимо, що це захід, під час якого журналісти можуть у неформальній атмосфері поспілкуватися з представниками топ-менеджменту українського футболу, відомими гравцями, тренерами та аналітиками.

Попереднє засідання Експерт-клубу Parimatch відбулося у Львові, де обговорювалися результат відбірного матчу Євро-2020 із Сербією (5:0) та майбутній поєдинок із Люксембургом (1:0). І ось тепер — знову розширення географії, місто Дніпро.  

Експертами заходу, що відбувся в культурно-діловому центрі «Менора», стали перший віце-президент Української асоціації футболу, легендарний футболіст Олег Протасов, казахстанський та український футболіст, тренер, заслужений майстер спорту, олімпійський чемпіон 1988 року Євген Яровенко, головний тренер «Дніпра-1» Дмитро Михайленко, ветеран «Дніпра» та національної збірної України Сергій Назаренко, капітан «Дніпра-1», колишній гравець збірної України Сергій Кравченко, а також представник TM Parimatch Вадим Місюра.

«За цей час Експерт-клуб Parimatch став ще однією інформаційною експертною платформою, яка покликана не тільки дати максимально цікаву інформацію, але й об'єднати думки й погляди на розвиток «гри мільйонів» як футбольних фахівців — тренерів, гравців, — так і представників медіа та вболівальників. Ми показуємо важливу підготовчу сторону футболу, розкриваємо секрети й робимо його ближчим для широкої аудиторії», — прокоментував подію Вадим Місюра. 

Олег Протасов побажав успіху всім учасникам заходу й зазначив: «Підтримка нашої збірної важлива в будь-якому вигляді, адже вона стимулює команду до покращення результатів. Наразі ми, звичайно, задоволені грою збірної України, однак немає меж для вдосконалення. Для команди важлива постійна підтримка, і не лише вболівальників, але й її партнерів. Нам дуже приємно, що TM Parimatch організовує експерт-клуби в такому форматі, де шановані футбольні спеціалісти можуть обмінятися думками про команду, про матчі — ті, що відбулися, і майбутні. Адже футбол — це не лише 11 гравців на полі, футбол — це справжня індустрія, ціле життя. Це заходи, зустрічі, дискусії, погляди на тактику, на матчі, на гравців. Спілкуючись між собою, задаючи питання, обмінюючись думками, ми сприяємо розвитку футболу. Те, що ми зустрічаємося щоразу в новому місті, це і потрібно, і цікаво. Це свідчить про те, що незалежно від наших поглядів і клубів, за які ми вболіваємо, до збірної ми небайдужі. І не просто небайдужі — ми любимо її. Це — предмет нашої гордості. Любов до збірної України — це один із чинників, що об'єднує наш народ, нашу націю».

Учасники експерт-клубу в Дніпрі мали змогу переглянути відео з найкращими моментами поєдинку збірних України та Литви у Вільнюсі. Усі спеціалісти дійшли згоди, що перемога українців була заслуженою, адже й чисто візуально, і за статистикою їхня перевага в матчі була беззаперечною.

Євген Яровенко підкреслив: «Щодо самої гри, то, звичайно, ми всі з нетерпінням чекали на неї. Єдине, що було хвилювання, як у нас, так і у представників ЗМІ, як команда адаптується до штучного покриття. Особисто мені здалося, що нашим гравцям для адаптації вистачило п'яти хвилин. Я переглядав цей матч із позиції тренера. Видно, що сьогодні наша збірна за всіма показниками заслужено перебуває на першому місці в групі, але погоджуся з Олегом Протасовим, що немає меж для вдосконалення. Дуже приємна картинка була з Вільнюсу, ми бачили, як підтримували збірну наші вболівальники, для яких команда й грає. Дуже тішить те, що сьогодні пропонує наш тренерський штаб на чолі з Андрієм Шевченком. Мені здається, що команда виконує всі настанови. Мене особисто як колишнього захисника цікавить лінія оборони. Взаємодія лінії захисту з лінією атаки вражає. Сьогодні така тенденція у світовому футболі, що всі виконавці грають і на оборону, і на атаку. Тішить те, що крайні захисники нашої команди підключаються до атак у стилі Анатолія Дем'яненка та Олега Лужного. Єдине, що мене непокоїть, — що із загальної картини дещо випадав Андрій Ярмоленко, але на це є об'єктивні причини. Він дуже багато пропустив, і йому потрібний час, щоб набрати відповідні кондиції. Що стосується нашої середньої лінії, то вона феєрила. Зінченко, Марлос, Степаненко, Маліновський грали в середній та короткий пас, виконували приховані передачі. Коли Зінченко забивав перший м'яч, була просто шедевральна передача від Марлоса. А що стосується всього матчу, то для Шевченка головним було взяти три очки, і він із цим упорався. Дуже тішить і те, що збірна мало пропускає. Лише один пропущений м'яч у відбірному циклі — це чогось варте. І в цьому матчі був тільки один момент біля наших воріт — на 90-й хвилині, коли наші захисники вчасно не вийшли вперед».

Дмитро Михайленко пожартував: «Після слів Євгена Яровенка майже нема чого додати. Якби навіть я не дивився гру, він усе так розписав, що картина цілком ясна. На мою думку, зараз найголовніше у збірної України — це поява стилю. І це не лише захисний, але й атакувальний стиль. Це взагалі рідкісне явище, коли національна збірна має власний стиль, адже у гравців мало часу на підготовку. Тренери здебільшого вирішують завдання, пов'язані з відновленням чи емоційним станом. У збірної ж України наразі чітко видно стиль. Це сучасний стиль, команда намагається грати з позиції сили, контролювати м'яч. Абсолютно справедливо, що задіяні всі футболісти. І вже зараз існує дуже висока синхронізація дій, як у атаці, так і в обороні. І це дуже добре, тому що в команді багато молодих футболістів. Я вважаю, що в майбутньому збірна буде лише прогресувати. Ця команда здатна навіть на більше, ніж ми спостерігаємо на сьогоднішній день».

Сергій Назаренко також високо оцінив гру синьо-жовтих: «Мені дуже приємно дивитися на те, як грає збірна України. Адже вона намагається саме грати у футбол, а не просто сидіти в обороні й чекати на свій шанс. Вона і пресингує, і перекриває зони, і грає у короткий та середній пас. Я вважаю, що тренерський штаб знайшов правильний підхід до футболістів, методи, як пояснити їм тренерські завдання. Щодо самого матчу з Литвою, то, за виключенням моменту на 90-й хвилині, коли врятував Пятов, претензій до гри команди немає».  

Уже у вівторок на нашу команду очікує товариська гра проти збірної Нігерії. Саме обговоренню цього суперника було присвячено другу частину засідання експерт-клубу. Учасники заходу згадали, що збірна України провела з представниками Африканського континенту шість матчів, і статистика явно на нашому боці. Так, в активі синьо-жовтих три перемоги — над Нігером (2:1), Лівією (3:0) та Тунісом (1:0). Також тричі наша команда грала внічию — із Лівією (1:1), Камеруном (0:0) та Марокко (0:0).

Обговорюючи збірну Нігерії, експерти погодилися, що це команда швидка й потужна. Вони зазначили, що «Суперорли» авторитетні як в африканському, так і у світовому футболі. Усі зійшлися на думці, що на українських глядачів чекає вельми цікавий двобій. 

Сергій Кравченко ризикнув назвати стартовий склад нашої команди на гру з Нігерією: «Я очікую побачити на полі переважно гравців, які не брали участі в поєдинку з Литвою. На мою думку, місце у воротах займе Андрій Лунін. У захисті вийдуть Соболь, Бурда, Пластун та Караваєв. У центрі, очевидно, з'явиться Віктор Коваленко. На флангах побачимо Євгена Коноплянку та Віктора Циганкова. Передбачаю появу Романа Безуса. Думаю, що зіграють Марлос та Жуніор Мораес».

Наостанок представник ТМ Parimatch Вадим Місюра подякував усім присутнім за змістовну дискусію й запевнив, що такі заходи продовжаться й у майбутньому.

Нагадаємо, товариський матч між збірними України та Нігерії відбудеться 10 вересня у Дніпрі на стадіоні «Дніпро-Арена» (початок — о 21.30). 

У рамках заходів до цього матчу в понеділок відбудеться поєдинок між студентськими збірними України та Нігерії, а у вівторок між собою зустрінуться команда ветеранів «Дніпра» та збірна українських журналістів.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист