Молочні продукти – джерело кальцію та білку, тому чоловіки додають їх у свій раціон у великій кількості. Але ці три продукти слід вживати мінімальними порціями.
У ході одного з досліджень, яке американські вчені з Клініки Майо проводили протягом двадцяти років, з’ясувалося: любителі молочної продукції страждають від раку простати найчастіше. Зокрема в осіб, в раціоні яких регулярно є молоко, кисломолочний сир і вершкове масло, шанс розвитку раку простати зростає майже на 76%.
Більш детально зв’язок «молоко-простата» вивчала інша група фахівців. За вісім років вони опитали і обстежили близько 30 тисяч чоловіків. У результаті дійшли висновку: у тих, які вживають 430 грамів молочних продуктів на день, ризик розвитку раку простати на 25% вищий, ніж у тих, чий раціон складає всього 20 грамів молочки. У чоловіків, які не вживав молока, він був набагато нижчим.
Експерти дослідили, що поріг, після якого молоко стає для чоловіків небезпечним, - 150 грамів на добу. Жирність продукту на результат не впливає жодним чином.
Ймовірно, вважають науковці, справа в тому, що майже 75% дійних корів вагітні. У них підвищений рівень гормонів, що вливає й на склад молока.
Також може мати значення й те, велика кількість білка в організмі може збільшувати показники інсуліноподібного фактору росту. Білок взаємодіє з клітинами і запускає багато хімічних реакцій. До того ж, спровокувати пухлину передміхурової залози може надлишок кальцію.
Поки що у фахівців залишається багато питань, на які вони шукають відповіді. Тож вони радять не відмовлятися повністю від названих молочних продуктів, але вживати їх у невеликих кількостях.