Спробуйте цей теплий салат, в якому смажені гриби шиїтаке і свіжа селера відмінно поєднуються з м'ясом. Він легко може замінити вечерю чи обід, особливо якщо ви любите легку їжу.
Інгредієнти на 2 порції:
5-6 шт. невеликих грибів шиїтаке
1 помідор
1 стебло селери з листям
1 невелика біла цибулина
300 г стейк філе міньйон
1 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. кунжутної олії
1 ч. л. меду
сік лимона, сіль за смаком
Гриби нарізати слайсами та обсмажити до готовності на оливковій олії на середньому вогні, постійно помішуючи протягом 7-10 хвилин або доки не випарується рідина.
Помідор розрізати на чотири частини і тонко нарізати, цибулю та стебло селери також тонко нарізати, листя просто обірвати.
Стейк обсмажити на сковороді з антипригарним покриттям на максимальному вогні по 2 хвилини з кожного боку без використання олії, поставити в розігріту до 200° духовку на 15 хвилин для повного прожарювання.
Змішати всі овочі, гриби та зелень.
Вичавити з половини лимона сік, змішати його з кунжутним маслом і медом і заправити цим соусом овочі.
Викласти гіркою салат на тарілку, стейк нарізати на слайси 1 см завтовшки та довільно викласти зверху. Посолити за смаком.