Такого не купиш в магазині: пийте цей напій щодня – і вам більше не будуть потрібні лікарі

Ми звикли пити квас влітку – цей напій чудово втамовує спрагу. Але у вівсяного квасу є ще одна чудова властивість, яка робить його актуальним щодня.

Як приготувати квас

Наші предки уявлення не мали, що овес – це джерело кальцію та калію, селену, заліза, натрію, вітамінів А, Е, К, білків та амінокислот. Але вони точно знали, що він надзвичайно корисний для організму.

Саме тому вони робили з цього злаку квас.

Вам знадобиться:

0,5 кг вівса (можна брати очищений, а можна з лушпинням)

3 ст. л. меду

2,5 л питної води

Овес ретельно промийте під проточною водою і всипте у трилітрову банку. Додайте туди мед і ретельно перемішайте. Налийте фільтровану воду. Замотайте горловину банки марлею і відставте майбутній квас, щоб бродив. За 3-4 дні зверху з’явиться пінка – це означає, що квас готовий.

Його потрібно злити і тримати в холодильнику. До вівса в банку можна знову додати мед та воду і поставити на бродіння повторно.

На етапі повторного заливання чистою водою можна додавати також ізюм (напій буде схожим на газований), цедру цитрусових, мелісу або корицю.

Чим корисний вівсяний квас

Експерти кажуть, що якщо квас з вівса вживати постійно, він сприятиме схудненню. Справа в тому, що овес здатен очищати кишківник, поліпшувати обмін речовин. Крохмаль у його складі засвоюється повільно, а тому людина тривалий час відчуває ситість. А ще, хоч овес і досить калорійний (316 ккал/100 г), у ньому набагато більше складних вуглеводів, аніж простих, які сприяють набору ваги (відповідно 60% і 8%).  

Ефект схуднення – це лише одна властивість квасу. Він позитивно впливає на весь організм:

● зміцнює імунітет;

● покращує якість сну;

● пригнічує патогенну мікрофлору і годує корисну;

● корисний для вагітних жінок – містить велику кількість фолієвої кислоти, яка сприяє нормальному формуванню нервової системи плода;

● сприяє зниженню рівня холестерину та артеріального тиску;

● очищає судини, зміцнює серцевий м'яз;

● усуває закрепи;

● підвищує гемоглобін;

● стабілізує рівень цукру в крові тощо.

Не рекомендується вживати квас із вівса людям з непереносимістю глютену та підвищеною кислотністю.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист