Суспільне оголосило фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2022

У понеділок, 24 січня, під час пресконференції у Радіохабі Академії Суспільного мовлення оголошено список фіналістів Національного відбору на участь у Пісенному конкурсі Євробачення-2022.

Учасники фіналу:

•  Alina Pash                Тіні забутих предків

•  Cloudless                 All be alright

•  Kalush Orchestra     Stefania

•  Laud                         Head Under Water

•  Michael Soul            Demons

•  Our Atlantic             Моя Любов

•  Roxolana                 GIRLZZZZ

•  Wellboy                    Nozzy Bossy

Окрім цього, озвучили імена ведучих Нацвідбору: ведучою основної сцени стане Маша Єфросініна, за лаштунками працюватиме талісман українського Євробачення — Тімур Мірошниченко. 

«Стосовно складу учасників, я вважаю, що ми обрали дуже збалансований склад: як з точки зору музики, так і з потенціалу виконавців до телевізійного шоу. Буде, що подивитися, і буде що послухати. Вважаю, що цей баланс є хорошим результатом командної роботи нашого оргкомітету та партнерів з Friends Production. Ми ретельно послухали всі 284 заявки, які нам надіслали. Ми надали змогу конкурсантам з довгого листа взяти участь у прослуховуваннях, бо фізична присутність — значний фактор при відборі. Багато наших уявлень про артистів не збіглися з їхньою поточною формою. Або, навпаки, деякі пісні вже були з сформованою картинкою, а прослуховування дещо змінили наші перші враження. Лонглист було легко сформувати, тим паче, що ми себе не обмежували кількістю учасників. До лонглисту потрапили всі, кого ми вважали гідними для участі у Національному відборі і потенційно ті, хто може представляти Україну та зможуть потрапити до фіналу Євробачення, що є нашою задачею мінімум. Ми виступили під час Нацвідбору і продовжуємо виступати гарантом транспарентності й прозорості. Для нас важливо було донести цінності, місію і відкритість до конкурсу також до наших підрядників. Тому нам важливо було знайти спільну мову і нам вдалося це зробити. В принципі список Оргкомітету не дуже сильно відрізнявся від запронованого нашим підрядником і ми дискутували найбільше тільки по одній позиції», — розповів Ярослав Лодигін, член правління Суспільного, відповідальний за платформу телебачення.

У свою чергу Олексій Гончаренко, продюсер та керівник компанії «Френдс Про ТВ», розповів, якого шоу у фіналі Нацвідбору очікувати глядачам.

«Склад сьогоднішньої нашої вісімки я оцінюю як дуже потужну, тому що майже всі вони мають і сценічний досвід, і кліпи. Щонайменше троє-четверо — це вже молоді зірки, яких знає і любить країна. А те, що це не якісь великі зірки, мені здається, навіть добре, бо і це як місія відбіркового конкурсу, який зробив зірками і Alyosha, і Go_A. Цього року теж є надія, що ми будемо для однієї зірки великим стартом або, якщо це буде відомий артист, наступним рівнем його популярності й переходом у вищу лігу.

Концерт хочемо зробити таким, що це буде вісім абсолютно різних мінішоу. Всі вісім учасників — вони різні, співають в різних жанрах. Тому і сцена, і сценічні методи, і фокуси будуть різними — для кожного з них вони підбиратимуться індивідуально. Маю надію, що це буде яскраве шоу — і ведучі, і журі, і за лаштунками, і грінрум, який вперше буде у відбірковому конкурсі. Щоденники, які ми знімемо про кожного з учасників, дадуть змогу з одного концерту зрозуміти їх потенціали. Але це буде складний вибір і для журі, і для телеглядачів», — розповів Олексій Гончаренко, продюсер та керівник компанії «Френдс Про ТВ».

Під час пресконференції відбулося жеребкування серед фіналістів, де визначили в якій частині фіналу вони виступлять:

1 половина:

•  Cloudless 

•  Laud

•  Michael Soul  

•  Our Atlantic

2 половина:

•  Alina Pash

•  Kalush Orchestra

•  Roxolana  

•  Wellboy

У пресконференції взяли участь представники Суспільного — Ярослав Лодигін, Оксана Скибінська, Станіслав Мєдвєдєв та члени творчої групи компанії «Френдс Про ТВ» — Олексій Гончаренко, Максим Пасюк, Олексій Жембровський.

Фінал Національного відбору на Євробачення-2022 відбудеться у форматі телевізійного концерту 12 лютого о 19:00 в прямому ефірі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

Виробництвом телеверсії фіналу Нацвідбору займається компанія «Френдс Про ТВ», яка також створить резервний запис виступу переможця Нацвідбору для показу під час проведення Євробачення-2022 в Італії та забезпечить постановку номера в Турині.

Зазначимо, що до Суспільного надійшло 284 заявки на участь у Нацвідборі. 17 січня було оголошено 27 учасників, які потрапили до лонглиста Національного відбору на участь у Пісенному конкурсі Євробачення-2022.

Суспільний мовник, як член Європейської мовної спілки, є організатором Національного відбору на участь у 66-му Пісенному конкурсі Євробачення-2022.

Нагадаємо, господарем цьогорічного Євробачення-2022 є місто Турин в Італії. У конкурсі візьме участь 41 країна. Великий фінал відбудеться на арені Pala Olimpico 14 травня; півфінали — 10 та 12 травня.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист