СТВОРЕНО ДОДАТОК, ЯКИЙ ПОКАЗУЄ, СКІЛЬКИ НА ПЛЯЖІ ЛЮДЕЙ, МЕДУЗ І ВОДОРОСТЕЙ

Університет Малаги запустив сайт і додаток задля передбачення ситуації на основних пляжах узбережжя Коста-дель-Соль. Тепер, перш ніж вирушити море, можна заздалегідь дізнатися обстановку на необхідному пляжі.

Завдяки додатку, кожен може дізнатися ймовірність появи медуз, максимальну і мінімальну температуру повітря, води, а також піску, швидкість і напрям вітру, наявність хвиль, їхню висоту і напрямок, ймовірність зустрітися з водоростями і, звісно ж, чи багато на пляжі народу.

"Ми ж вчені. І витратили роки на вивчення водоростей і медуз, поки не розробили математичні алгоритми з використанням штучного інтелекту, які пророкують імовірність з урахуванням даних про течії, припливи або орієнтацію берегів", - пояснює Франциско Ігнасіо Франко, професор кафедри неорганічної хімії.

Додаток вже запущений і працює. Завантажити його можна за посиланням. Поки він актуальний лише для тих, хто відпочиває в Іспанії. Користувачеві потрібно вибрати одну з трьох опцій: західне узбережжя, місто Малага і східне узбережжя. А далі в кожному з розділів з'явиться вибір пляжів.

Дані оновлюються щогодини з 9.00 до 21.00 через автоматичну систему, тому вони досить точні.

Проблема поки спостерігається лише з однією з опцій проєкту - з даними щодо завантаженості пляжів. Оскільки муніципалітети самостійно мають вводити дані про кількість людей на кожному пляжі і не завжди це роблять, цей розділ іноді може видавати неправдиву інформацію.

iod.media

через GIFER

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист