Напевно, у вас є парочка улюблених рецептів спагетті з додаванням різноманітних інгрідієнтів?
Цей варіант приготування вам сподобається своєю простотою та бездоганним поєднанням інгредієнтів. Трохи креветок, зубчик часнику, маленькі чері та петрушка – просто блаженство! Вибирайте для цього страви великі креветки і найсмачніші чері.
200 г спагетті
6 великих креветок
30 мл оливкової олії
1 зубчик часнику
200 г помідорів чері
1 ст. л. бальзамічного соусу (або оцту)
петрушка, сіль, перець за смаком
Креветки очистити від панцира, залишивши для подачі хвостик. Розрізати вздовж по спинці та видалити кишківник, обсушити паперовим рушником.
Часник придавити ножем і разом із креветками швидко обсмажити на оливковій олії. Перекласти зі сковороди на тарілку. Помідори чері нарізати на половинки або четвертинки в залежності від розміру, у петрушки залишити тільки листя. Викласти помідори та петрушку в сковороду, в якій готувалися креветки, накрити кришкою та смажити 2 хвилини на сильному вогні. Додати бальзамічний соус, сіль, мелений перець та вимкнути вогонь.
Зварити спагетті до стану аль-денте (на 2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці), перекласти в сковороду. Додати 2-3 ст ложки води, в якій вони варилися, перемішати і викласти зверху креветки.