Смажені печериці з секретним інгредієнтом: смачніше не буває

Гриби - універсальний продукт, який можна використовувати як один з інгредієнтів, так і як самостійну страву. Смажені з цибулею та часником ароматні печериці будуть ще смачнішими, якщо додати до них трохи білого вина та бальзамічного соусу.

500 г невеликих печериць

100 г білої частини цибулі порію (можна замінити на ріпчасту)

30 мл рослинної олії

50 мл білого сухого вина

1 ст. л.  бальзамічного крем-соусу

1/2 ч. л. сушеного базиліку

3 зубчики часнику

сіль, спеції та кріп за смаком

Печериці протерти вологою губкою або обтерти серветкою (мити не потрібно, щоб вони не ввібрали зайву рідину).

Тонко нарізати цибулю і пасерувати на олії в невеликій сковороді. Додати до цибулі гриби і, періодично струшуючи, дати їм трохи обсмажитися протягом 2-3 хвилин, щоб не пригоріла цибуля.

Влити вино, додати бальзамічний соус, сушений базилік і смажити на середньому вогні доки не випарується вся рідина. Після цього продовжувати смажити ще 1-2 хвилини до золотистого кольору, постійно помішуючи. Додати дрібно нарізаний часник, перемішати і зняти з вогню.

Скуштувати гриби на смак і, якщо потрібно, додати сіль та спеції. Подавати гарячими, прикрасивши кропом або іншою зеленню.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист