Гриби - універсальний продукт, який можна використовувати як один з інгредієнтів, так і як самостійну страву. Смажені з цибулею та часником ароматні печериці будуть ще смачнішими, якщо додати до них трохи білого вина та бальзамічного соусу.
500 г невеликих печериць
100 г білої частини цибулі порію (можна замінити на ріпчасту)
30 мл рослинної олії
50 мл білого сухого вина
1 ст. л. бальзамічного крем-соусу
1/2 ч. л. сушеного базиліку
3 зубчики часнику
сіль, спеції та кріп за смаком
Печериці протерти вологою губкою або обтерти серветкою (мити не потрібно, щоб вони не ввібрали зайву рідину).
Тонко нарізати цибулю і пасерувати на олії в невеликій сковороді. Додати до цибулі гриби і, періодично струшуючи, дати їм трохи обсмажитися протягом 2-3 хвилин, щоб не пригоріла цибуля.
Влити вино, додати бальзамічний соус, сушений базилік і смажити на середньому вогні доки не випарується вся рідина. Після цього продовжувати смажити ще 1-2 хвилини до золотистого кольору, постійно помішуючи. Додати дрібно нарізаний часник, перемішати і зняти з вогню.
Скуштувати гриби на смак і, якщо потрібно, додати сіль та спеції. Подавати гарячими, прикрасивши кропом або іншою зеленню.