Секрет фантастичних котлет: додайте до фаршу цей простий інгредієнт

Що може бути простіше фаршу на котлети? Кожна господиня знає, як його робити. Але навіть найсмачнішу страву завжди можна вдосконалити.

Більшість господинь не додає до фаршу яйця – вони роблять котлети більш жорсткими. Але для того, щоб фарш не розпадався, його потрібно чимось скріпити. Тому в нього кладуть хліб. Мало того, що він тримає все в купі, ще й вбирає зайву вологу – такі котлети стають пухкими і соковитими. Але за умови, що хліб підібраний правильно!

Свіжий чи черствий?

Питання, який хліб класти, зазвичай у господинь не виникає. Просто білий! Бажано свіжий. Але який вже є. Насправді ж, кажуть професійні кухарі, саме свіжий – найгірший варіант.

Після того, як замочений у молоці або воді хліб перекрутиться на м’ясорубці, він перетворюється на клейку субстанцію. Її потрібно дуже ретельно вмішати у фарш, щоб вийшла однорідна маса, без хлібних  грудочок. Це не завжди виходить, тому в котлеті часом трапляється просто шматок хліба.

Щоб м’якоть розподілилася рівномірно, краще брати черствий білий хліб. Його не потрібно замочувати – лише перекрутити на м’ясорубку або подрібнити в блендері. Такі крихти  сік з м’яса вберуть навіть краще. Тай й однорідного фаршу простіше добитися.

Якщо немає черствого хліба, чудова альтернатива – панірувальні сухарі. Результат буде аж ніяк не гірший!

Манка замість хліба

Є ще один варіант фаршу, для якого хліб не потрібен. Його заміняє манна крупа! Працює вона у страві так само, як і черствий хліб та панірувальні сухарі: вбирає вологу, набухає – і в результате маємо дуже ніжні котлети.

Що використати – хліб чи манну крупу, це на любителя.

Деякі господині взагалі додають натерту на дрібну тертку картоплину. Виходить – пальчики оближеш!

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист