Салати з куркою чудово підходять як для повсякденного меню, так і для святкового столу. Але додаткові інгредієнти і заправка можуть можуть перетворити звичайну страву на щось особливе.
300 г курячого філе
1 грейпфрут
Салатний мікс (салат листовий, зелений мангольд, салат руккола)
1/4 гранати
1 червона цибуля
30 мл оливкової олії
1 ч. л. чорного кунжуту
спеції: карі, паприка, сіль, перець
Куряче філе порізати на невеликі шматочки і обсмажити в олії зі спеціями (каррі, паприка, перець).
Червону цибулю нарізати кільцями.
Грейпфрут почистити, половину м'якоті поділити на шматочки, попередньо знявши з них плівку.
З другої половини грейпфрута вичавити сік, додати оливкову олію, сіль та перець.
Обережно витягти зерна граната, щоб вони не пошкодилися й не пустили сік.
Перемішати салатний мікс, шматочки грейпфрута, куряче філе та червону цибулю.
Полити заправкою, ще раз акуратно перемішати та посипати зверху зернами гранату й чорним кунжутом (насіння попередньо обсмажити на сухій сковороді).
Вас це може зацікавити: Рецепт неймовірно смачних курячих стегенець, тушкованих з лимонною цедрою та оливками