У соусу «1000 островів» існує кілька версій походження. Але яким би воно не було, це один із найпопулярніших і найсмачніших соусів родом з північно-американського континенту. Зазвичай його подають у ресторанах швидкого харчування до гамбургерів або сендвічів, але до морепродуктів він підходить теж ідеально.
Інгредієнти на 2 порції:
200 г королівських креветок
2 маленькі картоплі
1 огірок
2 помідори чері
1 зубчик часнику
1 ст. л. оливкової олії ~ 15 гр
Для соусу:
75 г майонезу
25 г кетчупу
20 г дрібно нарізаних маринованих корнішонів
20 г дрібно нарізаної червоної цибулі ~ 1 ст ложка
1/4 ч. л. копченої паприки
Картоплю відварити в мундирі до готовності у підсоленій воді, очистити від шкірки та розрізати на 4 частини.
Креветки очистити, розрізати вздовж по спинці та видалити стравохід, обсушити паперовим рушником.
Часник придавити ножем і розрізати на 3-4 частини. Обсмажити на оливковій олії разом з креветками.
Нашаткувати соломкою огірок, помідори черрі розрізати навпіл або на 4 частини. Для соусу змішати майонез з кетчупом, додати дрібно нарізані мариновані корнішони та цибулю, приправити копченою паприкою та розмішати. Викласти зелень, овочі та креветки на тарілку. Подати із соусом.