РОЗВИТОК ФУТБОЛЬНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ В УКРАЇНІ: 544 ОБ’ЄКТИ ЗА РІК!

У рамках підготовки до проведення XXII Конгресу ФФУ, що відбудеться 17 травня в Запоріжжі, федерація підбивала підсумки роботи з розвитку футбольної інфраструктури в різних регіонах країни.

У рамках масштабної програми з модернізації футбольної інфраструктури в Україні, яку ініціювала ФФУ, останніми роками в містах і селах нашої країни з’являються нові й нові майданчики та футбольні поля зі штучним покриттям. Застосування високоякісного штучного покриття робить такі об’єкти всепогодними, даючи можливість дорослим і дітям не розлучатися з улюбленою грою за будь-якої пори року.

Напередодні XXII Конгресу регіональні федерації підготували статистичні звіти, узагальнивши які, можна побачити дійсну картину розвитку футбольної інфраструктури. Бралися до уваги футбольні майданчики та поля зі штучним покриттям, будівництво яких було профінансовано з різних джерел.

Отже, по всій країні протягом 2018 року побудовано 544 об’єкти: 525 майданчиків та 19полів.

Починаючи з 2015 року (включно) — побудовано 1148 об’єктів: 1098 майданчиків та 50полів.

Усього за історію, починаючи з 1991 року, — побудовано 1994 об’єкти: 1912 майданчиків та 82 поля (на початок 2015 року -- 814 майданчиків та 32 поля).

Як бачимо, за останні чотири роки футбольна інфраструктура, яка покликана забезпечити розвиток масовості спорту №1, у кількісному вимірі зросла більше ніж удвічі! Особливо це стосується 2018 року, протягом якого було введено в експлуатацію більше ніж чверть існуючих об’єктів. Не менш амбітні плани й на поточний рік — будівництво майданчиків і полів зі штучним покриттям нині триває по всій країні.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист