РЕСТОРАН ТАЇЛАНДУ ВКЛЮЧИВ ДО СВОГО МЕНЮ 6-КІЛОГРАМОВИЙ БУРГЕР

      У Таїланді один із ресторанів став популярним, коли включив до свого меню 6-кілограмовий бургер. На того, хто зможе з'їсти його максимум за дев’ять хвилин, чекає грошовий приз.  Як зазначає власник розташованого у Бангкоку закладу цей бургер офіційно є найбільшим в країні. Без урахування ваги овочів він містить кіло-вісімсот хліба, чотири кілограми яловичини або свинини і кілограм бекону. До складу гігантського сендвічу також входять кільця цибулі в клярі, сир, майонез, кетчуп і гора картоплі-фрі. Все разом — понад 10 тисяч кілокалорій, що приблизно вп’ятеро-вшестеро більше денної норми дорослої людини. Подібний челендж  виявився справжньою знахідкою для Youtube-блогерів. Тепер до ресторану практично щодня заходять ті з них, хто вирішив кинути виклик велетенському бургеру. Водночас до змагань відвідувачів закладу тут ніхто не закликає, мовляв можна просто дуже довго насолоджуватися смако́м рекордної страви. До слова вартість такої шестикілограмової насолоди з яловичиною складає майже 80 американських доларів, а зі свининою у півтора рази дорожче - близько 115 баксів. Винагорода ж за успішне поглинання гігантського бургера протягом встановленого часу передбачена у розмірі його подвіної вартості.
      У Британії представили найлегший в світі їстівний десерт. Тістечко бізе вагою у лише 1 грам створила тамтешня студія фуд-дизайну. За допомогою процесу, який використовується для виготовлення легких твердих матеріалів і у співпраці з експертами німецької лабо раторії, що на цьому спеціалізується авторам ідеї вдалося перенести на смаколик властивості аерогеля. Розроблений американським хіміком цей матеріал наразі є найлегшою відомою твердою речовиною. Аерогель з'явився на світ трохи менше ста років тому, коли Семюель Кістлер винайшов метод видалення рідкого компонента гелю і заміни його газом. В основу аерогеля, з якого виготовили десерт, були взяті глобулярні білки, що містяться в яєчному білку. Отриману масу залили в форму і поклали в ванну з хлоридом кальцію і водою, а потім рідину в масі замінили рідким двоокисом вуглецю, який в ході просушування перетворився на газ і випарувався. Таким чином вийшло ніжне безе що на 96% складається з повітря. Ті кому вже пощастило скуштувати цю дивину кажуть дуже важко описати смак найлегшого в світі десерту. Найближчим може бути хіба що поетичне порівняння зі "смако́м неба".