Requitir — Флешбеки

Романтика Донеччини в дебютному кліпі маріупольця Requitir

Requitir в дебютному треці «Флешбеки» філігранно змішав усі свої сутності: тут і пацанська вулична романтика, і суворість заводського краю, і відсилки до рідної Донеччини. Все це доповнюють танцювальні ритми тек-хаусу, качаючий грув та цікаві семпли, створюючи ідеальний баланс між клубною танцювальною музикою та поп-звучанням.  

«Флешбеки» — це чесний та прямолінійний трек від артиста, чия сім'я кілька поколінь працювала на Азовсталі. Requitir намагається зафіксувати як змінюється покоління та події навколо знаменитого заводу.

«Війна 2014 року повністю змінила моє життя — я переїхав до Києва і сублімував усі свої почуття та емоції у музику. Попри це Маріуполь завжди залишався для мене рідним містом та притулком від Києва. Протягом 8 років я повертався туди, втікаючи від проблем та реальності. Саме одна з таких втеч і стала основою треку «Флешбеки».

Я єдиний у сім'ї, хто не працював на заводі Азовсталь. Але все моє оточення — від дідуся й батьків до друзів дитинства — були заводчанами. Тому сам завод і менталітет його робітників мені близький та зашитий у моєму ДНК», — ділиться Requitir.

Ностальгія за рідним краєм 062, пацанська щирість та близькість до слухача в історії про типовий роман на березі моря — меседжі, які Requitir заклав у дебютний сингл «Флешбеки». Requitir сам пише свою лірику, але головний акцент у треці зробив не на ній. Основа всього у творчості артиста — музика. Тому її написанням та саунд-продюсуванням він займається самостійно. 

«Для мене музика завжди важливіша за текст. У всіх жанрах. Електронну музику я пишу вже 6 років. А взагалі я виходець із року. Довго заморочувався у пошуку свого звуку і нічого не випускав. Бо основний задум моєї творчості у тому, щоби робити цікаву попсу. Складності в тому, аби робити андеграунд я не бачу. Та й загалом позиція творця, коли “я складний артист, а мене не розуміють”, — мені не близька. Зараз мої відчуття підказують, що в мене виходить йти по лезу між попсою та гарним звуком.

На початку війни з'явилося багато контенту, але йому не вистачало потрібного звуку. Я зрозумів, що в мене є купа демок, які я не буду використовувати, і вирішив, що можу легко ними поділитися. Тоді я завантажив близько 40 бітів для безкоштовного використання в телеграм-канал і деякі хлопці вже зробили із них треки. Вважаю, що будь-який внесок у країну важливий, а музичний — особливо, бо необхідно формувати наш незалежний стиль», — розповідає Requitir.

Трек доповнює атмосферне відео, що є спробою перетворити постіндустріальну культуру в поп-культуру. Requitir у кліпі показує як відчуває свій край та близьких друзів.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист