Рецепт риби з вершковим кремом і червоним картопляним пюре

Пропонуємо приготувати філе білої риби на незвичайній подушці із червоного пюре. Виходить дуже ніжна страва, родзинкою якої стане крем із петрушки.

150 г філе білої риби

2-3 шт. середніх картоплин

2 зубчики часнику

20 г вершкового масла

1 середній буряк

50 г петрушки

200 мл вершків

1/4 лайма

2-3 шт. перцю чилі

оливки

олія оливкова

сіль, перець за смаком

Очистити і нарізати кубиками картоплю, зварити у підсоленій воді.

Вичавити сік з одного середнього буряка.

Для прикраси приготувати чіпси з оливок. Оливки без кісточок подрібнити у пюре, намазати на силіконовий лист. Поставити в духовку на 30 хвилин за температури 170°С.

Відрізати стебла у петрушки і бланширувати протягом 3 хвилин. Після цього опустити у крижану воду на кілька секунд, віджати воду і перебити  в блендері з 1 зубчиком часнику. Додати трохи холодної води, щоб отримати консистенцію сметани. Знову подрібнити і процідити. Безпосередньо перед подачею збити вершки та додати проціджений сік петрушки, продовжуючи збивати.

Розім’яти картоплю в пюре. Додати вершки, вершкове масло і трохи води, в якій варилася картопля. Влити 20 мл соку буряка (сік впливає на інтенсивність кольору пюре). Перемішати.

Розігріти оливкову олію на сковороді, обсмажити зубчик часнику і дістати його.

Філе риби обсушити, посолити. Обсмажити з обох боків на сковороді.

Гарно викласти пюре, зверху – рибу. Поруч викласти крем із вершків та петрушки.

Прикрасити страву чіпсами з оливок, шматочками лайма, перчинкою чилі, зеленню петрушки.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист