Пропонуємо приготувати філе білої риби на незвичайній подушці із червоного пюре. Виходить дуже ніжна страва, родзинкою якої стане крем із петрушки.
150 г філе білої риби
2-3 шт. середніх картоплин
2 зубчики часнику
20 г вершкового масла
1 середній буряк
50 г петрушки
200 мл вершків
1/4 лайма
2-3 шт. перцю чилі
оливки
олія оливкова
сіль, перець за смаком
Очистити і нарізати кубиками картоплю, зварити у підсоленій воді.
Вичавити сік з одного середнього буряка.
Для прикраси приготувати чіпси з оливок. Оливки без кісточок подрібнити у пюре, намазати на силіконовий лист. Поставити в духовку на 30 хвилин за температури 170°С.
Відрізати стебла у петрушки і бланширувати протягом 3 хвилин. Після цього опустити у крижану воду на кілька секунд, віджати воду і перебити в блендері з 1 зубчиком часнику. Додати трохи холодної води, щоб отримати консистенцію сметани. Знову подрібнити і процідити. Безпосередньо перед подачею збити вершки та додати проціджений сік петрушки, продовжуючи збивати.
Розім’яти картоплю в пюре. Додати вершки, вершкове масло і трохи води, в якій варилася картопля. Влити 20 мл соку буряка (сік впливає на інтенсивність кольору пюре). Перемішати.
Розігріти оливкову олію на сковороді, обсмажити зубчик часнику і дістати його.
Філе риби обсушити, посолити. Обсмажити з обох боків на сковороді.
Гарно викласти пюре, зверху – рибу. Поруч викласти крем із вершків та петрушки.
Прикрасити страву чіпсами з оливок, шматочками лайма, перчинкою чилі, зеленню петрушки.