Паштел-де-ната: неймовірно ніжні португальські тістечка з кремом

Паштел-де-ната - найпопулярніший португальський десерт. Прості продукти в ньому перетворюються на надзвичайну ніжність:  тістечко з хрусткого листкового тіста з запеченим заварним кремом.

Інгредієнти на 12 шт:

400 г листкового бездрожжевого тіста

2 жовтки

1 яйце

100 г цукрової пудри

2 ст. л кукурудзяного крохмалю

300 г молока

1 г ваніліну

З'єднати яйце та жовтки, додати цукрову пудру з ваніліном та добре перемішати. Додати крохмаль і ще раз добре перемішати, щоб не було грудочок.

Влити молоко, перемішати та перелити в сотейник. Заварити крем на середньому вогні, постійно помішуючи вінчиком, щоб не згорнувся. Перелити в окрему ємність і накрити плівкою в контакт. Дочекатися повного остигання.

На припиленій  борошном поверхні розкатати пластину листкового тіста (можна посипати тісто борошном ще й зверху, щоб не прилипала качалка). Розкатати тісто в щільний рулет по довгій стороні, рівно відрізати кінчики з боків рулету і нарізати його на 12 рівних частин.

Змастити вершковим маслом форми для маффінів, викласти в кожну частину тіста зрізом вгору і пальцями рівномірно розподілити по дну і стінкам, щоб вийшла чашка. Викласти в кожну чашечку заварний крем, випікати в розігрітій до 240 градусів духовці 20 хвилин до легкого золотистого кольору на кремі (орієнтуйтеся на свою духовку). Дати постояти 5 хвилин, після чого викласти тістечка на решітку, подавати теплими, при бажанні посипати цукровою пудрою або корицею.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист