Оригінальний турецький овочевий суп із сочевицею та м’ятою

Готуємо яскравий традиційний суп із сочевиці з незвичайною назвою мерджимек. Овочі, сочевиця та спеції наповнюють суп неймовірним смаком, при цьому готується страва дуже просто. Не дарма у Туреччині цей суп став таким популярним.

1,5 л води або бульйону

250 г  червоної сочевиці

1 цибулина

1 картоплина

1 морква

1 помідор

3 зубчика часнику

1 ст. л. м’яти

2 ст. л. томатної пасти

70 г вершкового масла

сіль за смаком

0,5 ч. л. чорного перцю

0.5 ч. л. меленої паприки

1-2 ч. л копченої паприки

1 ст. л. соку лимона

0.5 ч. л. кмину

Сочевицю залити водою на 10-15 хвилин. Одну морквину і одну цибулину дрібно нарізати зручним для вас способом. Обсмажити в каструлі з товстим дном на олії.

Бланшувати  помідор: зробити перехресні розрізи на шкірці і відправити в окріп на 1 хвилину. Потім занурити у холодну воду. Після цього шкірка легко зніметься. Нарізати помідор і додати його до обсмаженої цибулі та моркви. До овочів додати томатну пасту.

Почистити картоплю та часник. Нарізати їх дрібними кубиками та відправити в каструлю. Додати шматочок вершкового масла. Засипати в каструлю промиту сочевицю, ретельно перемішувати та прогрівати протягом 5-10 хвилин.

Додати 1,5 л гарячої води або бульйону і варити до готовності сочевиці та картоплі.

Додати спеції, ретельно перемішати. Збити отриману суміш блендером до однорідної маси і довести суп-пюре до кипіння.

При подачі щедро полити суп у тарілці соком лимона (кислинка зробить смак ще цікавішим) і посипати дрібно нарізаною свіжою м'ятою (можна замінити сушеною).

Смачного!

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист