Одну ложечку чи дві? Чому дієтологи радять пити чай з цукром

Питання, пити чай з цукром чи без, для багатьох вже давно не стоїть. Навіщо підсолоджувати цей малокалорійний напій, який смакує й сам по собі? Але тенденції  чаювання, схоже, змінюються…

Тепер деякі дієтологи переконують, що чай з цукром для здоров’я більш корисний.

Справа в тому, що солодкий чай може заряджати. Сили для роботи мозку організм бере із глюкози та вуглеводів, а саме – цукру. Якщо не дати організму цукру разом із підвищеною дозою кофеїну або теїну (майже те саме, що й кофеїн, тільки діє він м’якше), це може призвести до тривожності, почуття голоду та уповільнення обміну речовин. Якщо ви втомлені, знесилені – чашечка в міру підсолодежного напою допоможе ожити. Чого не скажеш про несолодкий чай – бадьорості він точно не додасть.

Ще одна причина пити солодкий чай – цукор покращує смакові якості напою і його аромат. Особливо це стосується сортів з високим вмістом дубильних речовин – ви їх можете вирахувати за гіркуватим і трохи терпкуватим присмаком. Тут з дієтологами не посперечаєшся: пити такий чай – не велике задоволення.

Солодкий чай допомагає налагодити роботу серцево-судинної системи і підняти настрій.

Його, до речі, рекомендують пити після отруєнь, – він сприяє нормалізації травлення. Більше того – у такому разі в нього радять додавати молоко.

Американські вчені довели, що додавання до чаю цукру допомагає катехінам (антиоксиданти, які захищають організм від розвитку серцево-судинних захворювань, пригнічують вірус грипу, гальмують процес старіння та знижують ризик ракових захворювань) краще засвоюватися в організмі.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист