ОЧІ – RESIDENTS MIXTAPE # 1

«Цим міксом / альбомом / релізом ми відкриваємо вам світ резидентів лейбла ОЧІ. Цей мікстейп – калейдоскоп українського електронного андерграунда останніх років», - говорить про перший реліз креейтор та резидент лейблу Дмитро Світлов (be_ca_dі).

В перший мікстейп лейблу увійшов 31 трек від 18 резидентів. Протягом року Дмитро обирав резидентів та вони спільно створювали контент.

«Рік тому народилася ідея створення свого лейблу, зібрати митців з різних міст України, які об'єднані вільним баченням музики. 

Після періоду вимушеної ізоляції, карантину, спричинених пандемією, ми робили івент у Модулі (Дніпро). Я почав шукати назву для своєї першої вечірки після ізоляції. Міркувавши над назвою/темою я зрозумів, що сумував за очима слухачів. За очима в темряві денсфлора. Мені важливо бачити очі людей, які слухають мої сети. В очах, як і в танці, можна відчувати посили без слів. Ми назвали вечірку - ОЧІ.

Для лейблу я хотів таємничу назву, яка не одразу вказувала би на те, що ми - платформа електронної музики. Згодом зрозумів, що можемо повернутися до назви – ОЧІ. Це дуже українське слово – коротке, лаконічне.

Ми розділяємо, що для нас усіх важливі ваші ОЧІ. Через них, крім музики, яка лунає – через погляди ми будуємо найтісніші зв'язки зі слухачем», – розповідає be_ca_dі.

Мікстейп починається з молитви, потім занурює у треки, які були створені в останні місяці як рефлексія на війну, переходить до дуже ритмічних творів, після яких буде оголошена мрія. Нижні частоти поступово будуть огортати слухача, і ось ми вже кличемо ЗСУ і обіцяємо собі, що знайдемо кожного, що їм не буде жодного тихого місця на цій землі. Згадаємо boiler room у Слов'янську, і крізь біль відпустимо це літо, літо 2022 року.

Легкі клавіші повернуть нас у сьогодення, і ось ми вже у світі модулярів. 

Знайдемо відповідь на питання, чи існує степовий метрополітен, і як це – бути у вільному падінні.

Крізь ембіентний трек ми підійдемо до творів, які нагадають нам, звідки все пішло – і крізь ці звуки ми дізнаємося все різноманіття електронної музики.

І ось ми вже в кінці мікстейпа, поступово рухаємося у швидкі BPM-ми. Чому слова пусті, що таке - абсолютне занурення з втратою відчуття часу, і як сучасне кіно увійшло в наш мікс - це все ви дізнаєтеся на завершенні збірки.

Резиденти лейблу ОЧІ: be_ca_di, PALLAS ATHENA, Piragranty, SAWRAS, LIGHT WAY, Nadnova vslnkO!, Chornohora, Parking Spot, Matukhno, morde,Heinrich!, Ratmir Bilodid, Fedor Tkachev, rozpusta, Deadspacer, othersidecoma, 0642, CrystaLucifer, Gttn. 

«Ми хочемо внести щось нове у індустрію електронної музики України і Європи.

В нас є певний кодекс, який сформувався у спілкуванні в нашому чатіку. Наприклад, на афішах наших вечірок не буде хедлайнерів, не буде взагалі відомо хто саме з резидентів грає на тій чи іншій тусі. Не буде таймтейблу. Буде просто написано - ОЧІ, дата, місце, час.

Хочемо наповнити нашу назву сенсами, щоб вона говорила сама за себе.

І мені, як батьку лейбла, важливо, щоб всі створювали вільно. Без дедлайнів. Без форматів і жанрів. Я заохочую будь-які експерименти і ніколи не скажу, яке саме потрібно звучання, стиль. Я хочу щоб ми були найкольоровішим лейблом України», - говорить be_ca_dі.

instagram: https://www.instagram.com/ochi.music.ua/ 

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист