Ніколи не викидайте риб’ячі голови – вони знадобляться у квітнику

Щоб квіти почували себе комфортно і рясно цвіли, досвідчені садівники підживлюють ґрунт на клумбах. Для цього в спеціалізованих магазинах є великий вибір добрив. Але можна обійтися і без хімікатів, якщо ви час від часу купляєте на обід рибу.

У пошуках ідеального рецепту краси своєї квітучої присадибної ділянки садівники часто вдаються до нетрадиційних методів. Але використання рибних голів – це, кажуть вони, зовсім не ноу-хау, а давній і забутий спосіб.

Полягає він у закопуванні риб’ячих голів на клумбах. Все просто: купили ви дорада, коропа або кефаль. Тушку приготували, а голову не викидаєте на смітник і не віддаєте вуличним котам. Викопуєте у квітнику ямку, кладете туди своє органічне добриво і ретельно присипаєте ґрунтом.

Ямка не повинна бути надто глибокою. Головне, щоб голова не виглядала з-під землі (вона буде не надто приємно пахнути) і щоб її не вирили собаки чи коти.

Експерти запевняють, що це дуже ефективний спосіб підвищити родючість ґрунту.

Коли риб’ячі голови почнуть розкладатися, вони вивільняють у ґрунт такі цінні поживні речовини, як азот, фосфор і кальцій, необхідні для здоров’я та росту рослин.

Ці поживні речовини не тільки живлять квіти, але й покращують структуру ґрунту та активність мікробів.

Вас це може зацікавити: Модні садові рослини 2024: вам будуть заздрити всі сусіди

Що не можна робити з нарцисами, якщо хочете, щоб у наступному сезоні цвіли пишним цвітом

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист