Не втратити момент: куди поїхати відпочивати в оксамитовий сезон в Україні

Поки ви вирішували, куди поїхати у вересні, щоб відпочити хоч кілька днів, непомітно підкрався жовтень. І якщо північніше його зустріли різким спадом температури, сильним вітром і зливами, то на півдні поспішають відкрити оксамитовий сезон з ласкавим сонцем і приємним теплом +20… +22 °C. Невеликі курорти вже закривають літні тераси та ролети на вікнах готелів, але є ще нетривіальні місця, де життя вирує. Для тих, хто пропустив літо й не встиг відпочити у вересні, ми підібрали п’ятірку чудових приморських курортів, де можна наздогнати літо, що минає, і спіймати останні в цьому році теплі дні. Поки ще можна позагоряти на пляжі, одягти короткі шорти й мінісукні актуальним питанням залишається гладенька шкіра. Для швидкого видалення волосся й тривалої його відсутності (аж на весь час відпочинку) використовуйте віск для депіляції (замовити його можна на сайті eva.ua)

Генічеськ

Відпочинок в Україні прекрасний тим, що вам не потрібно вибирати між екскурсіями, екстримом і тим, щоб просто поніжитись на сонечку. Генічеськ — яскравий для цього приклад. Тут вам і нескінченні дикі пляжі, і гарячі джерела в Щасливцеві, і знамените рожеве озеро Генічеське й наближеність до заповідника Асканія-Нова, де можна взяти участь у єдиному в Україні справжньому сафарі з антилопами, зубрами, буйволами та зебрами. Враження можна отримати на весь майбутній рік! У Генічеську є вокзал, тому дістатись можна поїздом або, за обмеженого руху потягів, автобусом з Мелітополя.

Залізний Порт

Не менш захопливою буде ваша відпустка в Залізному Порті — одному з найпопулярніших курортів Херсонської області. Доїхати можна без перешкод за півтори години автобусом від Херсонського вокзалу. Залізний Порт припаде до душі батькам з дітьми за відносно неглибоке море й піщаний пляж, а також галасним компаніям за набережну з масою ресторанів, барів і нічних клубів. Для пізнавального відпочинку можна вирушити і подорож по Тендрівській косі, найняти човен й поплисти на острів Джарилгач або відвідати єдину в Україні пустелю в Національному природному парку «Олешківські піски», який ви могли побачити в цьогорічному кліпі гурту Антитіла на пісню «Кіно».

Коблеве

Зручне розташування Коблевого дає змогу дістатись сюди як з Одеси, так і з Миколаєва, автомобілем або поїздом прямісінько на Коблевський вокзал. На жаль, у дельфінарій і аквапарк в оксамитовий сезон потрапити вже не вдасться, але це не означає, що вам не буде чим зайнятись! У Коблевому на пляжі є оглядове колесо, звідки можно оглядати чудовий краєвид на околиці, також поїхати на екскурсію на знаменитий винниий завод «Коблево», оздоровитись у Солоному озері й лікувальних грязях, влаштувати незабутню вечерю на устричній фермі «Устриці Скіфії». Поціновуваці історії можуть відвідати садибу Курісів в одноменному селі.

Кароліно-Бугаз

Між багатолюдними й галасними Одесою та Затокою скромно зачаїлось селище Кароліно-Бугаз. І хоча аквапарк тут, як і в Коблевому, уже не працює, зате можна насолодитись приємним розміреним відпочинком в оксамитовий сезон. Звідси до Одеси дістанетесь приблизно за 1 годину, а до Затоки взагалі можна прогулятись пішки, якщо захочеться пригод і танців до ранку. Поруч також знаходиться Санжейка, пляжі якої стали мало не найпопулярнішою фотозоною цього року. А в межах культурного відпочинку можна проїхатись півгодини до Белгород-Дністровської (Аккерманської) фортеці — найстарішої фортифікаційної споруди на території України.

Приморське

Найзахідніший чорноморський курорт України, далі тільки Румунія. Невеличке містечко для відпочинку сім’єю або в компанії друзів. Тут немає галасної набережної, але це окупається можливістю зустріти схід сонця, сидячи на балконі готелю й споглядаючи прекрасний краєвид Чорного моря. Одна з переваг — близькість до дунайського біосферного заповідника й знаменитої «української Венеції» — Вилково, де будинки стоять на рукотворних острівцях, а мешканці пересуваються вулицями на човнах. Також звідси можна дістатись до пам’ятного знака «нульового кілометра» Дунаю, неймовірної краси місця з дикою природою, де завершує свій шлях річка, що 2961 км протікає через 10 країн Європи.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист