Не припускайтесь цієї частої помилки: 5 речей, які не можна класти в пральну машину

У пральну машину ми примудряємося класти майже все, аби полегшити собі роботу. Але вона не всесильна. Є речі, які під час прання може зіпсувати. А деякі речі навпаки  - можуть завдати шкоди їй.

Є ряд предметів, які експерти не радять прати в пральній машині.

М'які іграшки

Вони швидко забруднюються, тому прати їх слід часто. Пральна машина легко з цим впорається. Але улюблений зайчик вашого малюка може не витримати, наприклад, інтенсивного віджиму, і лопне по шву. Можна тільки уявити розпач дитини, якій понівечили іграшку, і жах батьків – синтетичний наповнювач може забити дренажну систему або фільтр. 

Ще одна проблема іграшок – часто вони укомплектовані електронними деталями, які навряд чи будуть працювати після прання.

Рюкзаки та сумки

«А в чому проблема?», - спитаєте ви. У металевих блискавках і фурнітурі, які можуть пошкодити барабан. А габарити речей здатні викликати проблеми з рівновагою під час віджиму. Та й сама сумка чи рюкзак можуть після прання мати вже не надто презентабельний вигляд.

Вхідні килимки

Насправді важко уявити, як їх взагалі можна помістити в пралку. Але якщо раптом є такі умільці, вони можуть дуже пошкодувати після прання. Як правило, такі килимки мають спеціальне гумове покриття, яке може відшаровуватися шматками. Результат: килимок зіпсований, фільтри пральної машинки забиті.  

Взуття

Напевно, всі знають, що випрати взуття із замші означає розпрощатися з ним. А решту взуття зазвичай безцеремонно запихаємо в машинку. Проблема в тому, що навіть якщо саме взуття не втратить після цього товарного вигляду, воно може подряпати барабан машинки. Або спричинить дисбаланс, який може стати причиною гучної вібрації під час віджиму.

Водонепроникні та водовідштовхувальні вироби

Так, вони створені спеціально для того, щоб контактувати з водою. Але не на такій  шаленій швидкості, як у пральній машині. І не з миючими засобами. Ваша куртка  має спеціальне покриття, яке пральний порошок може пошкодити – після висихання одежина буде чистою, але в дощ почне промокати. Тому якщо в інструкції зазначено, що потребує ручного прання, краще не експериментувати.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист