На Одеському кінофестивалі відбулася українська прем’єра фільму «Стоп-Земля» Катерини Горностай

Українська прем’єра фільму-володаря «Кришталевого ведмедя» Берлінале української режисерки Катерини Горностай «Стоп-Земля» відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі. Фільм представлений у Національному конкурсі, єдиній конкурсній програмі цього року. У прокат стрічка вийде 4 листопада 2021 року. 

Прем'єрний показ фільму зібрав аншлаг у Фестивальному центрі кінофестивалю та шквал емоційних відгуків від глядачів. У відгуках в соціальних мережах та під час Q&A з творчою групою фільму найбільше відзначали самобутній авторський стиль режисерки, візуальне рішенням та неперевершене музичне наповнення стрічки: 

«Складно зняти про підлітків щось таке, чого ще не було. Але у Катерини Горностай вийшла дуже тепла, щира робота з чарівною картинкою, героями та офігенною музикою!»

«Особливо сподіваюсь, що цей фільм побачить українська молодь. Половина зали сиділи з шазамом – там така офігезна українська музика».

«Фільм, після якого хочеться піти на шкільну дискотеку».

«Кращий побачений фільм за весь фестиваль – звісно ж Стоп-Земля».

«Дякую за кіно. У мене душа торкнулась тіла (якось так?) Мура-а-ахи і дуже круте відчуття всередині». 

«Вчора Катерина Горностай просто вклала на лопатки весь Одеський кінофестиваль зі своєю Стоп-Землею». 

«Стоп-Земля» – чуттєва автобіографічна історія про дослідження себе. 16-річна Маша вчиться в звичайній київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, по-своєму переживаючи напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів, вийти із зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє, якщо не наважишся спитати – ніколи не знатимеш, чи це взаємно.

Світова прем’єра стрічки відбулася на Берлінському кінофестивалі, де «Стоп-Земля» отримала нагороду «Кришталевий ведмідь» від юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus як Найкращий повнометражний фільм.

Головні ролі у стрічці виконали непрофесійні актори-підлітки, з якими в процесі підготовки до зйомок режисерка та команда працювали в акторській лабораторії, – Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко, Олександр Іванов. Зйомки проходили в Києві та Київській області. 

Продюсерами фільму виступили Віталій Шереметьєв, Вікторія Хоменко, Наталія Лібет, Ольга Бесхмельниціна. Виробництво здійснив кінопродакшн «ЕССЕ Продакшн Хаус» за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду. Міжнародну промоцію фільму підтримав Український інститут. Дистриб’ютор стрічки — кінокомпанія «Артхаус Трафік». 

Вихід «Стоп-Землі» у широкий український прокат запланований на 4листопада  2021 року. 

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист