На честь 150-річчя Лесі Українки виставу за драмою поетеси покажуть у кінозалах, театрі та онлайн

Проєкт «Театр 360 градусів» запрошує всіх українців до мультиформатного святкування 150-річчя легендарної поетеси Лесі Українки! Виставу «Камінний господар» за драмою авторки, починаючи з 25-го лютого і протягом місяця, покажуть по всій Україні у кінозалах, театрі та онлайн. Таким чином кожен охочий, незалежно від локації, своїх можливостей чи мистецьких уподобань, зможе вшанувати творчість діячки.

«Головна мета нашого проєкту — зробити театр доступним кожному, поширити його у всі максимально доступні нам виміри, щоб кожен українець міг доторкнутися та відчути справжню силу театру та ейфорію від нього, — розповідає Даша Малахова, продюсерка «Театру 360 градусів». — Адже у найважчі часи саме культура рятувала країну. І нині саме такий період, коли мистецькі заходи та якісний театр сприяють нашій самоідентифікації, як народу і як особистості, та дарують емоції, які зараз так потрібні людям».

Своєю мотиваторкою продюсери називають саму Лесю Українку — революціонерку, яка навіть через 150 років є драйвером прогресу української театральної культури. Саме тому вистава «Камінний господар», що була прем’єрною в рамках проєкту «Театр 360 градусів», розпочинає історію українського театру в кіно. Організатори переконані: це безумовно розширить театральну аудиторію в десятки разів, а великі твори авангардної та геніальної Лесі побачать українці у кожному куточку країни та навіть за її межами.

«Тепер від театру не сховатися! Він навколо: вдома, у кінозалах, у вашому смартфоні, коли ви їдете у метрополітені чи гуляєте сквером… Саме про це говорить концепція “360 градусів”, — розповідає Наталія Чижова, продюсерка проєкту. — А реалізовувати її нам допомагають новітні технології, завдяки яким театр стає ближчим та зрозумілішим. І нині кожен може, якщо не піти до театру у Києві, то завітати до кіно у своєму місті чи переглянути відеоверсію спектаклю онлайн там, де зручно».

Організатори відзначають, що починаючи з 25 лютого — дня народження Лесі Українки — та протягом місяця, театральну виставу за драмою діячки можна буде переглянути у всеукраїнських мережах кіно. Перший тиждень показів пройде у мережі Multiplex (з 25 лютого), а після до святкування долучається Планета Кіно (з 5 березня), Сінема Сіті (з 10 березня), мережа комунальних кінотеатрів «Київкінофільм» (з 19 березня), а також інші кінозали у 14 містах України. За розкладом сеансів у вашому місті слідкуйте на сайті «Театру 360 градусів», у соціальних мережах проєкту, а також на офіційних ресурсах мереж кінотеатрів.

Окрім того, кияни та гості міста можуть відвідати виставу у Театрі на Подолі, що відбудеться 25 лютого та 9 березня. Якщо ж з якихось причин вам недоступні театральна та кінозали, ви можете долучитися до всеукраїнського святкування онлайн завдяки своєму смартфону чи домашньому інтернету.

Нагадаємо, цієї осені відеоверсію постановки Театру на Подолі «Камінний господар» в інтерпретації режисера Івана Уривського за 10 днів онлайн-показів уже переглянули понад 40 000 українців.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист