«МІНІМУМ, 100 РАЗІВ МИ ЗРОБИЛИ ЛЮДЕЙ ЩАСЛИВИМИ!» - АКТОРИ «ДИЗЕЛЬ ШОУ» ПРО СОТИЙ ВИПУСК ПРОГРАМИ

Вже цієї п'ятниці глядачі побачать мегапрем'єру – сотий випуск улюбленого «Дизель Шоу»! Цифра не тільки кругла, а й дуже знакова для «Дизелів». Спеціально до ювілейної програми актори поділилися своїми яскравими спогадами. У кого порвалися штани на сцені, кому глядачі підказували слова, а хто став мамою після одного тематичного номера – читайте просто зараз.

«СЕРЦЕ ВИЛІТАЛО З ГРУДЕЙ»: ЯКИМ БУВ ПЕРШИЙ ВИХІД НА СЦІНУ АКТЕРІВ «ДИЗЕЛЬ ШОУ»?

Здавалося, що це було вчора. Але ж ні. Минуло вже шість із половиною років з першого випуску «Дизель Шоу». Як це буде? Як сприйматиме глядач? Чи сподобаються йому жарти? Подібні питання крутилися у голові кожного з наших акторів перед першим виходом на сцену.

- Це було дуже хвилююче. Серце вилітало з грудей. Хвилювання таке, що ти говориш слова та водночас чуєш, як стукає твоє серце, – згадує Вікторія Булітко.

Цікаво, що хвилювання було прописане й у самому сценарії. При цьому актори мали забувати слова та збиватися.

– Все було настільки правдоподібно, що наші друзі у залі навіть хотіли встати та підказати нам, хоч слів не знали, – розповідає художній керівник «Дизель Студіо» Єгор Крутоголов.

Відповідальна місія була у Євгена Сморігіна – ненароком розірвати червону стрічку, яку ніхто не міг розрізати. Але в історію «Дизель Шоу» на всі наступні 100 випусків увійшла його перша фраза на сцені.

– Я тоді сказав: «Давайте просто почнемо наше «ДИЗЕЛЬ ШОУ»! І з того часу у кожному випуску я кажу ці слова! Це вже стало традицією, – ділиться Євген Сморігін.

Перший вихід на сцену Яни Глущенко запам'ятався одним із найпопулярніших зараз її образів – дурнуватої білявки.

- Дуже добрий був номер. Я працювала у парі із Сашком, а Віка – з Єгором. Ми тоді ще не розуміли, які пари складуться далі, – каже Яна Глущенко.

А ось колегу Яни – Вікторію Булітко – глядачі запам'ятали завдяки її… стегнам!

- Наш перший номер – діалог подруг із Мариночкою Поплавською. Я пам'ятаю, що була у сукні та туфлях на дуже високих підборах. Коли я виходила зі сцени, доволі активно виляла стегнами. Тому що так було швидше пересуватися. Через каблуки мої стегна рухалися по-іншому. (сміється) Навіть глядачі мені потім про це написали, – зі сміхом згадує Вікторія Булітко.

Початок було покладено.

«НАСПРАВДІ Я ЛЮБЛЮ ГРАТИ НЕКРАСИВИХ» - ЯКІ ОБРАЗИ СТАЛИ НАЙУЛЮБЛЕНІШИМИ В АКТОРІВ «ДИЗЕЛЬ ШОУ»?

Блондинки-коханки, чоловіки-алкоголіки, хабалки-скандалістки, повії, чиновники, діти, бабусі та дідусі – у «Дизель Шоу» живуть різні персонажі. І за 100 програм кожен актор встиг приміряти сотні образів.

- Улюблений образ – це, звісно, баба Женя. Мені дуже приємно, що глядачі досі аплодують одразу після виходу бабусі на сцену. Значить, люблять її так само, як я. У цьому образі навіть за лаштунками я розмовляю та поводжуся, як бабуся. Усі зі мною спілкуються, як із бабусею. Дякую чудовому художнику по гриму - Ірі Беліній - за створення цього образу. Наші бабусі різні: із різними зачісками, одягом. Але мені подобається саме проста, старенька бабуся з палицею, – розповідає Євген Сморігін.

Цікаво, що улюблений образ Єгора Крутоголова теж саме жіночий.

– Це жінка з програми «Від джерел до джерел» та номер про «особливості української мови», – згадує Єгор Крутоголов.

А ось красуня Яна зізналася: любить грати страшненьких.

- Насправді я люблю грати некрасивих. Точніше – гострохарактерних. Ролі, де можна покривлятися по-доброму. Втомилася я від образу красуні. Дуже люблю своїх кумедних училок, – ділиться Яна Глущенко.

Вікторія Булітко також має пристрасть до характерних і не дуже симпатичних персонажів.

- Єфросинія Кіндратівна Кадик – цей образ чомусь сподобався. Шепелява дівчина, яка шукає свою долю, потрапляє у смішні ситуації. Він мені дуже запам'ятався. Але похвалитися ним я не можу. Можливо тому, що це не дуже складно щодо перевтілення для актора – шепелявити, зафарбувати чорним зуб. Складність в іншому – бути максимально негарною, - каже Вікторія Булітко.

А чи були складнощі у номерах?

«ХТОСЬ ОБОВ’ЯЗКОВО ЗАВАГІТНІЄ» -  ЯКІ НОМЕРИ СТАЛИ ЗНАКОВИМИ ТА НАЙСКЛАДНІШИМИ ДЛЯ «ДИЗЕЛІВ»?

Номери від «Дизель Шоу» – це завжди смішно. Але для самих акторів деякі з них стали пророчими, а часом змушували серйозно понервуватися. Наприклад, Яна Глущенко після мініатюри про вагітних сама стала мамою.

 - 2016 року у нас був новорічний випуск, і ми ставили номер про пологовий будинок. Я казала: «Народ, обов’язково хтось із дівчат завагітніє». І цей хтось – я, – сміється Яна Глущенко.

А от Євген Сморігін із жахом згадує номер, у якому він практично весь час перебував на сцені сам. Якби не бабуся...

- Одна справа, коли партнери поряд - підкажуть, допоможуть, а тут все від однієї бабці залежить. Було страшно, але баба Женя мені допомогла та впоралася! За що їй велике спасибі. Ми цей номер навіть взяли у тур! - зізнається Євген Сморігін.

Єгора Крутоголова свого часу змусив понервувати Тарас Шевченко. Точніше – образ, у якому актор з'явився в одному з номерів.

- Бо відчував велику відповідальність за важливу історичну особистість, граючи яку не можна було припуститися помилки, - пояснює Єгор Крутоголов.

А якщо й припустився якоїсь помилки – можна викрутитися. Олександр Бережок каже, що у кожному концерті є з десяток моментів, коли щось йде не за сценарієм і акторам миттєво доводиться обігравати ці ситуації.

- Порвалися штани, впала штанга, щось покотилося, вимкнувся мікрофон. Історій таких мільйон, – ділиться актор.

У турах акторам іноді допомагає глядач — це відчула Вікторія Булітко. На одному з концертів вона виконувала пісню разом із Мариною Поплавською. Віка згадує: текст знала напам'ять, адже неодноразово грала цей номер. Але у момент виступу перед очима актриси виявився «чистий аркуш».

- Мені допоміг чоловік у залі – він підспівав продовження цієї пісні. Настільки добре глядачі знають наші номери, і це дуже круто, – радіє актриса.

Як бачите, історії траплялися різні. Але однаково складно всім даються номери, присвячені Марині Поплавській. Ніхто з акторів не може стримати сліз.

- З усіма ролями можна впоратися. А з болем та спогадами — це неймовірно складно, - ділиться Яна Глущенко.

Але Марина завжди поряд із «Дизелями». І через 100 програм, і скільки буде існувати «Дизель Шоу».

ЩО Б СКАЗАЛИ СОБІ «ДИЗЕЛІ» 100 ПРОГРАМ ТОМУ?

Єгор Крутоголов: 100 програм тому я сказав би собі: «Наберись терпіння ще більше, ніж набрався зараз. Буде складніше, ніж ти думав, але воно варте того!

Яна Глущенко: 100 програм тому я сказала б собі: «Люба моя, непогане життя вимальовується. Цей проект змінить твоє життя: ти станеш мамою, у тебе буде сім'я».

Олександр Бережок: 100 програм тому я знаю точно, що дуже хвилювався та хотів, щоб цей продукт і сам наш колектив існували дуже довго. І не віриться, що стільки часу минуло. 100 разів, щонайменше, ми зробили людей щасливими.

Євген Сморігін: 100 програм тому сказав би собі те, що скажу ще на 100 програм уперед: «Ну... з Богом!»

Вікторія Булітко: Я сподіваюся, що у нас залишатиметься той самий запал, який у нас є. Наші автори будуть писати ще краще. Ми гратимемо ще яскравіше. Сил і запалу вистачатиме. Можливо, через 100 випусків наші діти гратимуть дорослих. Наприклад, Льошка Сморігін зіграє мого молодого кавалера.

Дивіться ювілейний, запальний, неймовірно смішний сотий випуск «Дизель Шоу» вже цієї п'ятниці, 29 жовтня о 20.10 на каналі ICTV!

Більше новин читайте на сайті dizelstudio.com та в офіційних спільнотах «Дизель Студіо» у соціальних мережах.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист