Мафіни з гарбузом: дуже простий рецепт смачного десерту

Давайте спечемо смачні гарбузові маффіни: м'які, пишні і з ароматом кориці.

Інгредієнти на 10-12 маффінів:

невеликий гарбуз (або 150 г щільного гарбузового пюре)

100 г цукру

1 яйце

70 г сметани

150 г борошна

10 г розпушувача

1/2 ч. л. меленої кориці

30 г рослинної олії

Гарбуз розрізати навпіл, дістати насіння і запікати при температурі 200° до готовності під фольгою  45 хвилин (якщо у вас великий гарбуз, то запікайте тільки його частину). Дати охолонути, відокремити від шкірки, відміряти 150 гр м'якоті і розім'яти в пюре (решту можна прибрати в холодильник і використовувати для приготування інших страв).

Розтерти яйце з цукром, по черзі додати сметану та пюре з гарбуза, перемішати.

Додати до суміші борошно, розпушувач та корицю, добре перемішати до однорідного стану. Додати в тісто олію і ще раз добре перемішати.

Ложкою розкласти тісто в силіконові форми для мафінів, заповнюючи їх на 2/3. Випікати в розігрітій до 180° духовці протягом 25 хвилин (готовність перевіряйте зубочисткою).

Прикрасити мафіни можна цукровою пудрою і згущеним молоком, сумішшю із насіння і кунжуту або покрити глазур'ю.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист