Давайте спечемо смачні гарбузові маффіни: м'які, пишні і з ароматом кориці.
Інгредієнти на 10-12 маффінів:
невеликий гарбуз (або 150 г щільного гарбузового пюре)
100 г цукру
1 яйце
70 г сметани
150 г борошна
10 г розпушувача
1/2 ч. л. меленої кориці
30 г рослинної олії
Гарбуз розрізати навпіл, дістати насіння і запікати при температурі 200° до готовності під фольгою 45 хвилин (якщо у вас великий гарбуз, то запікайте тільки його частину). Дати охолонути, відокремити від шкірки, відміряти 150 гр м'якоті і розім'яти в пюре (решту можна прибрати в холодильник і використовувати для приготування інших страв).
Розтерти яйце з цукром, по черзі додати сметану та пюре з гарбуза, перемішати.
Додати до суміші борошно, розпушувач та корицю, добре перемішати до однорідного стану. Додати в тісто олію і ще раз добре перемішати.
Ложкою розкласти тісто в силіконові форми для мафінів, заповнюючи їх на 2/3. Випікати в розігрітій до 180° духовці протягом 25 хвилин (готовність перевіряйте зубочисткою).
Прикрасити мафіни можна цукровою пудрою і згущеним молоком, сумішшю із насіння і кунжуту або покрити глазур'ю.