Літаючий палац: як виглядають інтер’єри найбільшого в світі приватного літака (ФОТО)

Наявність приватного літака у зірки шоу-бізнесу, спортсмена чи власника нафтової платформи нас вже не дивує. Хоча дивлячись про який літак йдеться. Boeing Business Jet 747-8i – найбільший приватний літак у світі – це вже не авіатранспорт, а літаючий палац.

Цей приватний джет настільки розкішний і зручний, що в ньому можна жити роками.

Довжина Boeing Business Jet 747-8i від носа до хвоста майже 80 метрів. У ньому два поверхи, і при бажання тут могло б розміститися близько 400 осіб. Однак на даний момент літає на ньому переважно одна заможні сім’я з Близького Сходу.

Тут є все для того, щоб почувати себе як вдома – у власному палаці. У тому числі – полиці з книгами і ванні кімнати при кожній спальні. Наявність душу (їх має дуже небагато комерційних літаків) дозволяє літати через весь світ і при цьому мати можливість вирушити прямо з літака на зустрічі.

Все в джеті продумано таким чином, щоб пасажири навіть не відчували, що знаходяться в повітрі.

Головна спальня розташована в носовій частині літака – під кабіною пілотів. Тут найкомфортніше спати, оскільки двигуни знаходяться у протилежному кінці судна.

Вітальня розташована в центральній частині. Вона підходять для зустрічей або спільного проведення часу – для цього там встановлено три дивани і великий круглий стіл для вечері.

Можна провести зустріч і в офісі – він теж обладнаний на борту. До речі, кожне крісло регулюється за допомогою перемикачів, вмонтованих у підлокітники. А освітленням у всьому літаку можна керувати за допомогою маленьких сенсорних екранів, вбудованих у різні поверхні.

Для дітей тут є дитяча кімната.

На думку дизайнера Іва Пікарда, який працював над цим проєктом, інтер’єр досить скромний.

«Власник джета не шукав нічого надто розкішного, із золотом і діамантами. Навпаки, він закликав до простоти, яка, зрештою, і є справжньою розкішшю», - каже він.

Справжня розкіш обійшлася замовнику в $400 млн. На створення Boeing Business Jet 747-8i знадобилося 4 роки.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист