Смачні кульки з риби, м'яса, овочів або навіть сиру обвалюють у сухарях і зазвичай смажать у фритюрі, щоб вийшла хрумка скоринка. У цьому рецепті ми будемо їх запікати, не використовуючи масло для смаження, що зробить їх менш калорійними. Але при цьому вони будуть такими ж хрусткими зовні і ніжними всередині.
400 г цвітної капусти
1 яйце
50 г твердого сиру
30 г панірувальних сухарів
сіль, білий перець за смаком
Цвітну капусту розберіть на великі суцвіття і відваріть протягом 10 хвилин у підсоленій воді. Відкиньте на друшляк, щоб стекла вся рідина.
Потріть капусту на тертці або подрібніть блендером, додайте яйце, натертий сир, панірувальні сухарі, сіль та білий перець. Замісіть фарш.
У різні ємності насипте борошно та панірувальні сухарі, окремо збийте одне яйце. Сформуйте з фаршу кульки, обваляйте їх по черзі в борошні, яйці та сухарях. Форму для випічки злегка змастіть олією і викладіть у неї кульки-крокети. Запікайте 20 хвилин при температурі 200 градусів, потім 10 хвилин на максимумі, щоб утворилася хрумка скоринка. Можна увімкнути духовку на режим обдування і один раз перевернути крокети.
Подавати з вашим улюбленим соусом.