Косметичне тейпування обличчя: простий і дешевий спосіб підтягнути шкіру і позбавитися навіть глибоких зморшок

Для збереження молодості шкіри та позбавлення від зморшок існує немало салонних процедур. Але якщо ви не готові витрачати на це гроші або боїтеся радикальних методів, які використовують у б’юті-індустрії, спробуйте косметичне тейпування обличчя. 

Що таке тейпування обличчя

Косметичне тейпування – це техніка, заснована на використанні кінезіотейпів – клейких стрічок з еластичної бавовни та гіпоалергенного акрилового клею. Вони приклеюються до певних ділянок обличчя у строгій відповідності до існуючих схем і майже не відчуваються.

Їхні основні властивості:

● нормалізація м'язового тонусу;

● стимуляція кровообігу;

● запобігання утворення носогубних складок;

● розгладжування глибоких зморшок;

● покращення овалу обличчя;

● зміна висоти брів;

● позбавлення від набряків.

Правила тейпування

● Кінезіотейпи можна придбати в аптеці. Економити на них не варто – треба брати хорошої якості.  

●  Аби переконатися, що у вас немає алергії, слід на ніч накласти шматочок тейпу на область вилиць. Якщо вранці не буде подразнення, все нормально.

● Перший раз краще накласти стрічки за допомогою фахівця, щоб зрозуміти, як це робиться правильно. Потім зможете справлятися самостійно.

● Перед накладанням потрібно ретельно очистити шкіру і насухо витерти.

● Накладати тейпи варто перед дзеркалом, щоб контролювати тонус м'язів. Через 15 хвилин необхідно перевірити, чи не з’явилися нові складки або набряки, чи не заламується шкіра і чи немає асиметрії. Якщо щось пішло не так, стрічку слід зняти і нанести повторно.

● Не накладайте стрічку на ніжну шкіру навколо очей і дуже не натягуйте.

● Після нанесення стрічок потріть їх, щоб розігрілося обличчя – тейпи краще подіють.

● Кінезіотейпи рекомендується тримати на обличчі до 8 годин. В деяких випадках  допускається 48 годин.

Схеми тейпування

Дуже важливо накладати стрічки за схемами. Інакше можна собі нашкодити – зробити  додаткові зморшки і асиметрію. Ось кілька найпопулярніших схем.

Розгладжування зморшок на лобі. Візьміть дві стрічки шириною 5 см. Закріпіть кінець однієї над бровою і відтягуйте шкіру на лобі вгору. Закріпіть смужку. Повторіть це саме з іншою смужкою.

Розгладжування носогубних складок. 2 широкі стрічки, які повинні діставати від губ до зони вилиці, що виступає. Тейп слід кріпити так, щоб нижня частина торкалася прямої лінії крила носа і куточка губ. Губи витягніть в інший бік від тейпа і нанесіть стрічки на вилиці.

Розгладжуємо «гусячі лапки». Потрібно взяти два невеликі шматочки стрічки із  закругленими краями. Відступіть трохи від нижнього краю брови і наклеюйте.

Як знімати кінезіотейп

У цьому нічого складного, якщо не враховувати певний дискомфорт через те, що тейпи чіпляються за волосинки. Знімаються стрічки по лініях, що йдуть до лімфатичних вузлів. Або за масажними лініями.

Якщо знімати важко, слід змочити олією або  міцелярною водою.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист