КОМПАНІЇ VOLVO CARS ТА UBER ПРЕДСТАВЛЯЮТЬ БЕЗПІЛОТНИЙ СЕРІЙНИЙ АВТОМОБІЛЬ

Сьогодні компанія Volvo Cars, лідер із автомобільної безпеки, та компанія Uber, новатор в індустрії пасажирських перевезень, представляють спільну розробку – безпілотний серійний автомобіль, який стане наступним кроком у стратегічному партнерстві двох компаній.

У 2016 році компанії Uber та Volvo Cars уклали спільну угоду про проектування та розробили декілька прототипів, намагаючись разом прискорити розвиток безпілотних автомобілів. Представлений сьогодні позашляховик Volvo XC90 – перший серійний автомобіль, який не потребує водія із системою автоматичного керування Uber.

У позашляховику Volvo XC90 налаштування безпеки встановлюються за допомогою ключа. Це дозволяє компанії Uber з легкістю встановити систему автоматичного керування. Тому у майбутньому може стати доступною окрема послуга Uber із сумісним використанням безпілотних автомобілів пасажирами.

До найважливіших функцій безпілотного серійного автомобіля компанії Volvo Cars входять резервні системи керування та гальмування, а також резервне джерело енергії для акумулятора. Якщо будь-яка з основних систем не спрацює, резервні системи відразу відреагують та зупинять автомобіль.

Окрім резервних систем Volvo, в автомобіль вбудований ряд сенсорів, що гарантують безпечне функціонування системи автоматичного керування Uber та благополучне переміщення містом.

Система автоматичного керування Uber у поєднанні з автомобільною платформою Volvo у майбутньому зможе забезпечити надійне та безпечне переміщення пасажирів, що не потребуватиме спеціально навченого працівника компанії Uber, який повинен керувати автомобілем та контролювати його переміщення у зонах, призначених та придатних для безпілотних автомобілів.

Представлений сьогодні автономний безпілотний серійний автомобіль, виготовлений в рамках комерційної угоди, укладеної між компаніями Volvo Cars і Uber у 2016 році, стане першим серед десятків тисяч автомобілів, які будуть використовуватись компанією Uber у найближчі роки як база для встановлення систем автоматичного керування.

Компанія Volvo Cars планує використовувати схожий концепт безпілотної автомобільної бази для створення майбутніх безпілотних автомобілів на початку 2020 років. Ці технології, які будуть використані у наступному поколінні моделей Volvo на базі архітектури SPA2, включатимуть додаткові функції. Вони дозволятимуть безпілотному автомобілю переміщатися без нагляду у чітко відведених для цього зонах, таких як шосе та кільцеві дороги.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист