Ідеальні ніжки: як правильно доглядати за стопами ніг влітку

Влітку ноги потребують особливої уваги. Тому  ними потрібно ретельно доглядати.

Відкрите взуття надзвичайно вимогливе. Якщо ви вдягаєте босоніжки, сандалі чи в’єтнамки, ноги повинні виглядати ідеально. Ніяких загрубілих п’яток, сухої шкіри і несвіжого педикюру! Все має бути бездоганним. Розповідаємо, що для цього потрібно.

Ванночки для ніг. Наприклад, з морською сіллю. Або з додаванням ефірної олії лаванди (3 краплі) і перцевої м’яти (1 крапля). Потримайте ноги 10-15 хвилин – це дозволить зняти втому й напругу в ногах і розслабитися.

Для пом’якшення стоп варто робити ванночки з додаванням соди і морської або кам’яної солі (по 1 ст. л.).

Шліфування пят. Його слід проводити 2-3 рази на тиждень. Зняти загрубілий шар шкіри можна з допомогою  пемзи або спеціальної пилочки (тертки). Останнім часом косметологи схиляються до того, що пилочка – кращий варіант. Існує мокрий спосіб шліфовки (ноги розпарюються у воді, потім їх слід витерти і обробити п’яти пилкою) і сухий – без намочування. Останній економить час, але підходить тільки у випадку, коли на п’ятах немає тріщин.

Скрабування стоп. Щоб прибрати відмерлі часточки шкіри, потріть ступні скрабом. Особливу увагу приділіть шкірі між пальцями і навколо нігтів. Коли змиєте скраб, не забудьте скористатися зволожуючим кремом – і просто не впізнаєте свої ніжки!

Використання крему. Лікарі подологи радять періодично користуватися кремами для ніг, до складу яких входить сечовина. Вона створює бар'єр, що запобігає втраті вологи, і сприяє пом'якшенню шкіри та відлущування відмерлих клітин. Шкіра буде шовковистою та гладенькою.

Гарний педикюр. Пам’ятайте, що нігті на ногах не повинні бути заокругленими на кінчиках. Навіть якщо ви не покриваєте їх лаком, вони однак мають бути доглянутими. Якщо через тривале використання лаку пожовтіли, протріть  їх сумішшю із соди та  перекису водню.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист