Грип, застуда чи COVID-19: які симптоми допоможуть зрозуміти, чим ви хворієте

Ознаки грипу, застуди та COVID-19 дуже схожі, тому визначити максимально точно, що саме ви підчепили, допоможе тільки тест. Якщо його немає, користуйтеся цими підказками.

Навіть професіонали можуть помилятися, ставлячи діагноз. Що робити, якщо вийти на зв’язок з лікарем не можливо? Орієнтуватися на симптоми захворювання.

Як все починається. Для грипу характерний різкий старт: ще зранку все було нормально, а над вечір – тіло ломить, сил немає підвестися і температура під 40. При застуда та ковіді усі ці симптоми розвиваються зазвичай повільніше.

Перші симптоми. Фахівці з Університету Південної Кароліни вважають, що грип, застуду й коронавірус можна розрізнити вже у перші дні, якщо орієнтуватися, з чого саме все почалося:

·  заболіло горло – застуда;

·  з’явився кашель – грип;

·  піднялася температура – COVID-19.

Тривалість захворювання. Перебіг грипу найтяжчий у перший тиждень. Люди з ковідом найгірше себе почувають на другий-третій тиждень.

Ломота у тілі. Вважається, що це типовий  симптом грипу. У ковідних хворих вона теж зустрічається, але значно рідше. Принаймні, такими були останні штами.

Чхання. Як правило, проявляється при застуді.

Кашель. При COVID-19 – сухий, при застуді та грипі – більш продуктивний.

Діарея. Застуда і грип проходять, як правило, без неї. На відміну від коронавірусу, для якого розлад шлунку – один із побічних ефектів.

Проблеми з нюхом. Під час застуди смакові рецептори і нюх часто притупляються – якісь запахи і смаки людина відчуває, якісь – не дуже. При COVID-19 це, як і діарея, красномовний знак. Причому у більшості інфікованих смаки та запахи не просто стають менш виразними – вони взагалі зникають. 

Правильний діагноз допомагає прийняти оптимальне рішення стосовно курсу лікування.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист