Грибні супи легкі, але водночас ситні. Їх можна готувати як зі свіжих грибів, так і з сушених. Сушені більш запашні, грибний аромат читається у стравах інтенсивніше. Проте свіжі ніжніші.
Серкрет цього супу – соєвий соус. Додати його треба зовсім небагато, щоб суп набув «грибного» кольору. Крім цього, він додає ще й смаку, але при цьому не домінує і не читається.
Є ще один секрет. Спробуйте трохи переварити картоплю й розтерти ложкою, щоб суп став густішим.
500 г картоплі
1 цибуля
120 г грибів
30 мл оливкової олії
80-100 г замороженої чи свіжої спаржі (або зеленої стручкової квасолі)
1 л води
1 ст. л. соєвого соусу
сіль, мелений перець за смаком
Картоплю нарізати невеликими кубиками, цибулю та часник дрібно нарізати, гриби нарізати на невеликі частини (орієнтуйтеся на величину грибів – якщо вона маленькі, достатньо розрізати їх на дві або чотири частини).
Обсмажити цибулю та часник на оливковій олії до прозорості, додати гриби та смажити разом ще 5 хвилин. У кінці додати картоплю.
Залити водою, приправити соєвим соусом, сіллю та меленим перцем. Варити до готовності картоплі.
За 5 хвилин до готовності додати в суп нарізану спаржу або зелену квасолю.
Подавати зі сметаною та сухариками
Ви можете додати в грибний суп будь-які овочі та зелень на свій смак або використовувати готову заморожену овочеву суміш.