Філе індички, запечене з яблуками: ефектна страва, яка вдасться кожній господині

Гарячі страви посідають почесне місце на будь-якому застіллі. Тому до їхнього вибору господині підходять з особливою увагою. Запечіть індичку з яблуками, подайте її з апельсиновим соусом – і гості згадуватимуть це дуже довго.

1-1,2 кг філе індички (грудка або стегно)

2 апельсини (або 250 г готового апельсинового соку)

1/2 лимона

1 ст. л. меду

6 зубчиків часнику

сіль, мелений перець, сушений чебрець по смаку

3 жовті яблука

2 ст. л. апельсинового джему

15 г вершкового масла

Часник придавити ножем і довільно нарізати. З одного апельсина зняти цедру для сервірування, вичавити сік з апельсинів та лимона. Змішати апельсиновий та лимонний сік, часник, мед, мелений перець та сушений чебрець, викласти в маринад м’ясо.

Накрити тарілкою та прибрати в холодильник на добу. Періодично перевертати філе в маринаді, щоб воно рівномірно замаринувалося.

Злити маринад (він знадобиться для приготування апельсинового соусу). Філе з усіх боків посолити і перекласти в рукав для випікання шкірою вгору. Запікати в розігрітій до 220° духовці протягом 40 хвилин.

Яблука розрізати на частини, вирізати з кожного серцевину та розкласти по краю форми. Акуратно розкрити рукав, перекласти філе в центр форми і залити все зверху соком, що утворився в процесі приготування. Накрити фольгою і запікати ще 20-25 хвилин.

Прибрати фольгу і дати філе підрум'янитися (якщо знадобиться).

Для апельсинового соусу процідити маринад, що залишився з-під філе, додати апельсиновий джем і за смаком сіль, уварити приблизно на ¼. У кінці додати вершкове масло.

Дати філе трохи відпочити, прикрасити апельсиновою цедрою та подати з апельсиновим соусом.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист