Гарячі страви посідають почесне місце на будь-якому застіллі. Тому до їхнього вибору господині підходять з особливою увагою. Запечіть індичку з яблуками, подайте її з апельсиновим соусом – і гості згадуватимуть це дуже довго.
1-1,2 кг філе індички (грудка або стегно)
2 апельсини (або 250 г готового апельсинового соку)
1/2 лимона
1 ст. л. меду
6 зубчиків часнику
сіль, мелений перець, сушений чебрець по смаку
3 жовті яблука
2 ст. л. апельсинового джему
15 г вершкового масла
Часник придавити ножем і довільно нарізати. З одного апельсина зняти цедру для сервірування, вичавити сік з апельсинів та лимона. Змішати апельсиновий та лимонний сік, часник, мед, мелений перець та сушений чебрець, викласти в маринад м’ясо.
Накрити тарілкою та прибрати в холодильник на добу. Періодично перевертати філе в маринаді, щоб воно рівномірно замаринувалося.
Злити маринад (він знадобиться для приготування апельсинового соусу). Філе з усіх боків посолити і перекласти в рукав для випікання шкірою вгору. Запікати в розігрітій до 220° духовці протягом 40 хвилин.
Яблука розрізати на частини, вирізати з кожного серцевину та розкласти по краю форми. Акуратно розкрити рукав, перекласти філе в центр форми і залити все зверху соком, що утворився в процесі приготування. Накрити фольгою і запікати ще 20-25 хвилин.
Прибрати фольгу і дати філе підрум'янитися (якщо знадобиться).
Для апельсинового соусу процідити маринад, що залишився з-під філе, додати апельсиновий джем і за смаком сіль, уварити приблизно на ¼. У кінці додати вершкове масло.
Дати філе трохи відпочити, прикрасити апельсиновою цедрою та подати з апельсиновим соусом.