Фен, наповнювач для котячого туалету і не тільки: прості лайфхаки, які допоможуть швидко висушити мокре взуття

Дощ, незгода, мокрі ноги… Як висушити взуття швидко та правильно, щоб воно не зіпсувалося?

Влітку з цим особливих проблем не виникає – все сохне моментально. А от восени та зимою чоботи чи кросівки можуть стояти мокрі днями. Розповідаємо, як цьому зарадити.

Час має значення

Із мокрим взуттям діє правило «не відкладайте на потім те, що потрібно зробити зараз». Сушіть одразу ж, як прийшли додому. Середовище в черевиках не стерильне, бактерій там завжди повно. Зайва волога для них – це каталізатор для розмноження.

Не забувайте й про те, що вогке взуття може деформуватися і втрати свій товарний вигляд.

Маленькі хитрощі

● Перед тим, як сушити вологе взуття, добре очистіть його. Так, після цього воно стане ще вологішим. Але якщо висохне із залишками бруду, на ньому можуть залишитися плями, які вже нічим не виведеш.

● Дістаньте устілки і шнурки – так взуття висихатиме швидше.  

● Черевики краще ставити на спеціальну взуттєву підставку з тонких металевих прутиків (не на суцільну поличку!). Це забезпечить рівномірний доступ повітря не тільки зверху і всередину, а й до підошви. Чоботи на такій підставці розміщують горизонтально.

● Існують спеціальні шевські колодки, які вставляються у взуття, щоб під час висихання воно не деформувалося. Якщо їх немає, згодяться пластикові, поролонові або картонні формотримачі, які йдуть у комплекті з взуттям. У крайньому випадку набийте черевики зім'ятими газетами.

Що прискорить процес сушіння

Електросушарка. На вигляд – якесь непорозуміння, але свою справу робить. Незамінна річ у господарстві.

Вітродуйка. Увімкніть і прилаштуйте поряд вологі черевики.

Фен. У крайньому випадку згодиться і він. Але довго ним не користуйтеся, щоб не згорів.

Паперові серветки, газети або туалетний папір. Набийте ними взуття і змінюйте, як тільки стануть вологими.

Силікагель. Це ті самі маленькі пакетики, які ви знаходите у взуттєвих коробках, коли купляєте обновки. Всередині пакета субстанція, що чудово вбирає вологу. У великій кількості силікагель можна знайти в господарських магазинах.  

Наповнювач для котячого туалету. Так, він теж добре вбирає вологу. Насипте у велику ємніть і «закопайте» в ньому черевики. До ранку мають бути сухими.

Тільки не це!

Краще не ставити вологе взуття під прямі сонячній промені (наприклад, на підвіконня). Так воно висохне швидше, але може трохи змінити колір.

Батарея центрального опалення чи калорифер – теж не місце для взуття. Воно не тільки висохне, але й розсохнеться: стане грубішим, деформується і навіть може трохи зменшитись у розмірі. 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист