Фантастичний шашлик у швидкому маринаді: 4 способи за годину будь-яке м’ясо зробити м’яким

Масштабні пікніки зараз не на часі. Але якщо ви збираєтеся на вихідні на дачу, гріх не зробити шашлики. Ці швидкі рецепти маринаду стануть вам у нагоді.

 

Маринад з ківі

Органічні кислоти ківі можуть творити дива – вони роблять неймовірно ніжною навіть жорстку телятину.

2 кг м'яса

1 великий ківі

2 цибулини

1 скл. сильногазованої води

Сіль, спеції

Ківі подрібнити в блендері, цибулю дрібно порізати. Розмішати з водою і залити  маринадом м'ясо. Солити і додавати спеції перед смажінням. Буквально 30 хвилин – і модна смажити шашлики.

Маринад з мінералки

Мінеральна вода чудово розм’якшує м’ясо, а гірчиця завершує справу і додає неповторного смаку.

2 кг мяса

1 л сильно газованої води

Упаковка американської гірчиці

Сіль, спеції

Залити м'ясо мінералкою і тримати під гнітом 2 години. Злити воду, додати сіль, спеції, гірчицю, добре перемішати і залишити 15 хвилин. Готово!

 

Пивний маринад

Окрім того, що такий маринад робить тверде м'ясо м'яким, а сухе – соковитим, він перебиває запах. Навіть баранина у ньому буде ідеальною!

1 кг м’яса

1,5 л пива

Сіль, спеції

Залити м’ясо пивом і витримати 2 години. Злити рідину і тільки після цього додавати  сіль та спеції.

Мятно-лимонний маринад

Лимонний сік добре справляється з жорстким м’ясом – це всі знають. А м’ятні нотки роблять його смак неперевершеним.

1 кг мяса

5 ст. л. лимонного соку

4 листочки м'яти

60 мл білого вина

1 цибулина

Сіль, спеції

М'яту посікти і полити лимонним соком, цибулю дрібно нарізати, все змішати.

Додати сіль, спеції, залити вином і добре перемішати. Маринувати 1 годину.

Не залежно від того, яке м’ясо ви берете і який маринад використовуєте, експерти радять потримати шашлик кілька секунд на відкритому вогні. Таким чином м'ясо запечатається – покриється скоринкою, яка триматиме всередині сік. І вийде воно дуже ніжним.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист