Літо – час салатів. Упевнені, у вас є свої улюблені. Але не позбавляйте себе приємних гастрономічних вражень – спробуйте щось новеньке. Наприклад, салат з малиною. Ви здивуєтесь, наскільки органічно вона вписується у овочеві мікси і як ефектно смакує з сиром та горішками.
Салат зі шпинатом і фетою
60 мл оливкової олії
1 ст. л. червоного винного оцту
1 ч. л. діжонської гірчиці
½ ч. л цукру
пучок шпинату
50 г кедрових горіхів
50 г малини
120 г сиру фета
Зробити заправку: змішати оливкову олію, оцет, гірчицю, цукор, сіль та перець за смаком.
Фету порізати на невеликі кубики.
Викласти на тарілку шпинату (краще брати бебі-шпинат), зверху – малину та фету.
Полити заправкою. Посипати кедровими горішками.
Полити заправкою.
Салат з овочевим асорті та малиною
200 грамів помаранчевих помідорів чері (можна взяти різнокольорові чері)
100 грамів редиски
1 склянка малини
1 червона цибулина
1 огірок середнього розміру
1 ч. л. легкої гірчиці
½ ст. л. рідкого меду
1 ст. л. оливкової олії
½ ч. л. лимонного сок
сіль за смаком
дві гілочки кропу
Редиску порізати тоненькими кружечками, огірки – тонкими довгими слайсами і скрутити в трубочку (за бажанням можна просто порізати напівкільцями), цибулю – напівкільцями. Черрі розрізати не треба
Змішати гірчицю, мед, олію та лимоний сік.
Викласти овочеве асорті на тарілку, додати малину і полити заправкою. Прикрасити кропом.