Дієтологи назвали м’ясні вироби, які можуть спровокувати інфаркт та інсульт

Якщо хочете захистити своє серце, слід ретельно обирати мясні вироби.

М’ясо – важливий продукт у нашому раціоні. Це джерело повноцінного білка, який задіяний практично у всіх процесах, що відбуваються в організмі. Це вітаміни групи B, що відповідають за стан нервової системи та функцій мозку. А також ряд мікроелементів, серед яких залізо – компонент, необхідний для синтезу крові та гемоглобіну.

Втім, деякі види м’ясних виробів у процесі переробки втрачають частину корисних властивостей. Натомість набувають шкідливих, які можуть сприяти закупорці артерій, високому кров’яному тиску та підвищеному ризику серцевих захворювань, включаючи інфаркти та інсульти.

Особливо дієтологи застерігають проти споживання цих видів м’ясних виробів.

Салямі. Один із найпопулярніших м’ясних виробів. Але це також один із найгірших варіантів для вашого здоров’я, попереджає дієтологиня Мері Сабат. Салямі –  високооброблене в’ялене м’ясо, яке зазвичай містить значну кількість натрію для покращення смаку та подовження терміну зберігання. Надмірне споживання натрію може призвести до ряду  ускладнень, включаючи підвищений ризик серцевих захворювань.

Бекон. Для декого це незмінний інгредієнт сніданку. Однак дієтологи радять знайти більш здорову альтернативу бекону, враховуючи високий вміст насичених жирів і натрію, котрі роблять цей продукт небезпечним для серця. Адже натрій призводить до затримки води та підвищення артеріального тиску, що навантажує серцево-судинну систему та збільшує ризик серцевих захворювань, зазначає Керін Джервасіо. Як варіант – замінити бекон на нежирні джерела білка, такі як смажена курка або грудка індички.

Шинка. Вона чудово смакує на бутербродах і в салатах. Але також містить велику кількість натрію. У деяких видах шинки його менше, але всі в’ялені варіанти – це не вибір людини, що турбується про своє здоров’я, вважає експерт з правильного харчування Мері Сабат. Коли наступного разу захочете зробити собі сендвіч, вона радить  замість нарізаної магазинної шинки взяти шматочок  смаженої індички, курячої грудки або відвареної яловичини.

Вас це може зацікавити: Свинина проти яловичини: яке мясо корисніше для схуднення, занять спортом і від передчасного старіння

Названо найкорисніший вид м'яса – воно краще за курку та індичку

Індичка чи курка: яке м’ясо корисніше

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист