«Анна Павлова» – ідеальний десерт: розкішно виглядає, божественний на смак і легкий. Навіть після ситного обіду ви неодмінно знайдете місце для цього вишуканого тістечка.
Інгредієнти для меренги:
150 мл яєчного білка (від 4-5 яєць)
1 ст. цукру
1 ст. л. крохмалю
1 ч. л. оцту
Інгредієнти для курду:
2 ст. очищеної та порізаної полуниці (можна взяти заморожену)
0,5 ст. цукру
2 жовтки
1,5 ст. л. крохмалю
50 г вершкового масла
У блендері пюрувати ягоди. Якщо не любите полуничні кісточки, пюре треба протерти через сито.
В сотейнику змішати пюре, цукор, жовток та крохмаль і довести до кипіння. Помішуючи весь час, продовжувати варити курд на середньому вогні близько 5 хвилин або до загустіння. Додати вершкове масло і добре перемішати. Перелити в ємність з кришкою, що щільно закривається. Поставити курд у холодильник.
Акуратно відокремити білки від жовтків (поки яйця холодні). Відміряти 150 мл (це має значення).
Духовку нагріти до 100°С. У чашу міксера вилити білки і на невеликій швидкості почати збивати. Додаючи швидкість, дійти до максимальної та збити їх до м'яких піків. Додаючи по 1 ст. л. цукру, продовжувати збивати. Після додавання всього цукру збивати ще близько 3 хвилин, поки у білків не з’явиться глянцевий блиск. Додати оцет та крохмаль і збивати ще 5-7 секунд.
Перекласти масу в кондитерський мішок з насадкою «зірка» і видавити меренгу у формі кругів. Або можна столовою ложкою акуратно розподілити масу, роблячи заглиблення посередині.
Випікати близько 3 годин і залишити остигати в духовці.
У готову меренгу обережно викласти полуничний курд, а зверху можна додати збиті вершки.