Десерт «Анна Павлова»: тістечка, від яких неможливо відмовитися

«Анна Павлова» – ідеальний десерт: розкішно виглядає, божественний на смак і легкий. Навіть після ситного обіду ви неодмінно знайдете місце для цього вишуканого тістечка.

Інгредієнти для меренги:

150 мл яєчного білка (від 4-5 яєць)

1 ст. цукру

1 ст. л. крохмалю

1 ч. л. оцту

Інгредієнти для курду:

2 ст. очищеної та порізаної полуниці (можна взяти заморожену)

0,5 ст. цукру

2 жовтки

1,5 ст. л. крохмалю

50 г вершкового масла

У блендері пюрувати ягоди. Якщо не любите полуничні кісточки, пюре треба протерти через сито.

В сотейнику змішати пюре, цукор, жовток та крохмаль і довести до кипіння. Помішуючи весь час, продовжувати варити курд на середньому вогні близько 5 хвилин або до загустіння. Додати вершкове масло і добре перемішати. Перелити в ємність з кришкою, що щільно закривається. Поставити курд у холодильник.

Акуратно відокремити білки від жовтків (поки яйця холодні). Відміряти 150 мл (це має значення).

Духовку нагріти до 100°С. У чашу міксера вилити білки і на невеликій швидкості почати збивати. Додаючи швидкість, дійти до максимальної та збити їх до м'яких піків. Додаючи по 1 ст. л. цукру, продовжувати збивати. Після додавання всього цукру збивати ще близько 3 хвилин, поки у білків не з’явиться глянцевий блиск. Додати оцет та крохмаль і збивати ще 5-7 секунд.

Перекласти масу в кондитерський мішок з насадкою «зірка» і видавити меренгу у формі кругів. Або можна столовою ложкою акуратно розподілити масу, роблячи заглиблення посередині.

Випікати близько 3 годин і залишити остигати в духовці.

У готову меренгу обережно викласти полуничний курд, а зверху можна додати збиті вершки.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист