COVID-ВАКЦИНА PFIZER ПОКАЗАЛА БІЛЬШ НІЖ 90% ЕФЕКТИВНОСТІ

Вакцина від коронавірусу від компаній Pfizer і BioNTech під час випробувань показала більш ніж 90-відсоткову ефективність.

Про це повідомляє прес-служба американської компанії у понеділок, 9 листопада.

"Потенційний кандидат на набуття статусу вакцини показав свою ефективність у запобіганні зараження COVID-19 більш ніж на 90%", - сказано в заяві.

"Сьогодні прекрасний день для науки і людства. Перша частина результатів нашої третьої фази клінічних випробувань вакцини від COVID-19 надає початкові докази того, що наш препарат здатний запобігти зараження коронавірусом", - заявив виконавчий директор компанії Альберт Бурла.

У свою чергу, президент США Дональд Трамп назвав ці результати "прекрасними новинами".

"Фондові ринки ростуть, скоро з'явиться вакцина. Повідомляється, що вона ефективна на 90%. Які прекрасні новини", - написав Трамп у Twitter.

Відзначимо, що третя фаза випробувань стартувала 27 липня, у ній взяли участь 43 тис. осіб, майже 40 тисяч з яких отримали другу дозу потенційної вакцини на цей момент.

Тепер компанії будуть до середини листопада вести збір інформації та даних про безпеку вакцини, потім всю інформацію передадуть в Управління з контролю за якістю харчових продуктів і лікарських засобів США.

Якщо американський регулятор у терміновому порядку схвалить вакцину, то перші її дози зможуть отримати медики вже до кінця цього року.

Джерело: Корреспондент.net.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист