Чим замінити жирні вершки в рецепті: 4 корисні альтернативні варіанти

У рецепті значаться жирні вершки, а ви забули їх купити? Чи вирішили худнути і шукаєте способи зробити улюблені страви менш калорійними? Скористайтеся одним із цих замінників.

Жирні вершки фігурують у багатьох рецептах випічки, крем-супах, паштетах, заправках для салатів, соусах, тощо. Вони додають стравам ніжного смаку і консистенції, чудово збиваються і тримають форму. Однак тих, хто слідкує за своєю вагою, лякають калорійністю. А для людей з непереносимістю лактози це взагалі – табу.

Однак на тваринних жирних вершках світ клином не зійшовся. Професійні кондитери обіцяють: ту саму кремову, ніжну текстуру можна отримати без краплі молочних продуктів. І радять спробувати замінники.

Кокосове молоко

Чудова альтернатива тваринним вершкам: можна додавати до кави, супів, соусів, каррі. Співвідношення зі звичайними вершками – 1:1

Конопляне молоко і олія

Це рослинне молоко вважається одним з найкращих, оскільки містить омега-3 жирні кислоти, багато білка, магній, вітамін D. Ним також можна замінити жирні вершки у співвідношенні 1:1. Однак такий варіант підходить для супів і соусів. Конопляне молоко має рідку консистенцію. Якщо вам потрібні густі вершки, його слід змішувати з чимось жирним. Наприклад, з веганським маслом або олією без запаху. Ще один нюанс: для випічки такі альтернативні вершки не підходять, оскільки мають земляний і горіховий присмак.

Вівсяне молоко і веганське масло

Вівсяне молоко густіше, ніж інші варіанти рослинного походження. Але до консистенції жирних вершків однак не дотягує. Якщо ви готуєте щось солодке, наприклад ганаш або масляний крем, найкраще використовувати пропорцію з жирними вершками 1,5:1 і додавати трохи веганського масла. Якщо ж використовуєте вівсяне молоко в супі або соусі, пропорція 1:1 вас цілком влаштує.

Соєве молоко і олія

Цей вид рослинного молока вважається найкращою альтернативою для приготування кави та випічки. Щоб досягти такої ж густоти, як у тваринних вершках, 2/3 склянки соєвого молока змішайте з 1/3 склянки олії без запаху (найкраще смакуватиме рапсова або олія авокадо).

Вас це може зацікавити: Міф про користь вівсяного молока: коли і для кого воно може стати шкідливим

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист