Брудніша, ніж сидіння унітазу: як продезинфікувати сумочку, щоб не зіпсувати її

Експерти попереджають: ваша сумочка може бути бруднішою, ніж сидіння унітазу. На ній трапляються навіть фекальні бактерії!

Не завжди нам вдається покласти сумочку на чисту поверхню. Впродовж дня вона може побувати на підвіконні, на сидінні в громадському транспорті і навіть на підлозі. Потім ми її ставимо вдома на стілець чи диван, сідаємо там, беремося за сидіння руками і цими ж руками їмо.

Важко уявити, скільки мікробів у такий спосіб може потрапити в наш організм. Тому експерти з чистоти радять слідкувати за тим, куди кладете сумку, і регулярно видаляти з неї мікроби.

Яким чином? Регулярно її чистити. Навіть швидке протирання вологою серветкою допоможе скоротити кількість шкідливих бактерій. Але періодично слід проводити прибирання більш прискіпливо.

Як почистити шкіряну сумку зверху

Мильним розчином. Зробіть розчин з води та мила. Серветкою з мікрофібри протріть поверхню сумки, приділяючи особливу увагу тим місцям, якими вона торкається до поверхонь. Після цього витріть залишки піни чистою вологою серветкою і дайте сумці висохнути.

Спиртом. Нанесіть його на ватний диск і акуратно протріть сумку. Не розпиляйте прямо на сумку – можуть залишитися плями.

Перекисом водню. Чудово знезаразить від мікробів. Змочіть у розчині серветку з мікрофібри й гарно протріть сумку.

Оцтом і водою. Змішайте оцет і воду в пропорції 1:5, намочіть у розчині ганчірку й пройдіться по всій сумці. Так ви не тільки продезинфікуєте її, а й почистите від бруду – оцет у цій справі майстер. 

Як почистити підкладку сумки

Якщо підкладка текстильна, акуратно дістаньте її назовні, виперіть теплою мильною водою і сполосніть. Після цього дайте висохнути. Але пам’ятайте, що під прямими сонячними променями цього робити не слід. 

Якщо підкладка шкіряна, доведеться просто протерти її вологою ганчіркою, обробленою оцтовим розчином.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист