АВТОМОБІЛІ VOLVO ОБМІНЮВАТИМУТЬСЯ ІНФОРМАЦІЄЮ ПРО СЛИЗЬКІ ДОРОГИ ТА ПОТЕНЦІЙНІ ЗАГРОЗИ

Компанія Volvo Cars робить наступний крок до своєї мети – підвищення безпеки руху. Відтепер, вперше в індустрії, на території Європи в автомобілях Volvo буде доступна інноваційна мережева технологія безпеки.

За допомоги використання хмарної мережі, ця технологія дозволить автомобілям Volvo обмінюватися інформацією та повідомляти водіям про слизькі дороги або загрози, що знаходяться поблизу них.

Системи сповіщення про потенційні загрози та слизькі дороги були вперше представлені 2016 року в моделях Volvo 90-ої серії у Швеції та Норвегії. З наступного тижня ці функції стануть доступними водіям автомобілів Volvo по всій Європі. Вони будуть входити у стандартну комплектацію усіх нових автомобілів Volvo 2020 модельного року. Ці функції можна буде також встановити на деякі більш ранні моделі.

Дослідження Volvo у сфері безпеки доводять, що корегування швидкості відповідно до дорожніх умов може радикально знизити ризик аварії. Мережевий сервіс безпеки завчасно попереджатиме про небезпеку попереду та надаватиме час для корегування швидкості руху. Ця технологія заохочуватиме кращу поведінку водіїв та підвищуватиме безпеку руху.

Із запуском цих технологій на території Європи Volvo Cars ще раз наголошує на своєму заклику до учасників автомобільної промисловості приєднатися до обміну анонімними даними про безпеку руху між автомобільними брендами.

Обмін такими даними у режимі реального часу може забезпечити покращення безпеки руху. Оскільки чим більше автомобілів приєднуватимуться до цієї технології, тим більш впливовою вона ставатиме. Починаючи з минулого року компанії Volvo Cars та Volvo Trucks використовують мережеві технології для попередження водіїв про найближчі потенційні загрози у Швеції та Норвегії.

На момент запуску компанією, ці технології були першими подібними в автомобільній індустрії. Коли водій автомобіля Volvo, оснащеного такою технологією, вмикає аварійний сигнал, система надсилає повідомлення усім найближчим автомобілям Volvo, підключеним до хмарного сервісу, попереджаючи водіїв про потенційні загрози попереду. Це особливо корисно на відрізках дороги з поворотами з обмеженою оглядовістю та підйомами.

Система сповіщення про слизькі дороги допомагає інформувати водіїв про поточні дорожні умови та про умови попереду, анонімно збираючи інформацію про стан дорожнього покриття від машин, що знаходяться на дорозі, та попереджаючи водіїв заздалегідь про те, що вони наближаються до слизької ділянки дороги.

Минулого місяця компанія Volvo Cars анонсувала запровадження кількох технологій, спрямованих на заохочення кращої поведінки водіїв та на безпечніше керування. Так, з 2020 року на всіх автомобілях Volvo буде обмежено максимальну швидкість до 180 км/год. З початку 2020-х років компанія буде встановлювати в автомобілях внутрішні камери та інші датчики, що відстежуватимуть поведінку водія. Вони дозволятимуть автомобілю втрутитися у керування у випадку, якщо система встановить, що за кермом знаходиться неуважний водій або водій у стані інтоксикації, який ризикує спричинити аварійну ситуацію, результатом якої стануть травми або смерть.

Також компанія оголосила про відкриття доступу до своїх знань про безпеку у централізованій цифровій бібліотеці та закликала автомобільну індустрію використовувати ці знання для того, щоб дороги стали безпечнішими для всіх.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист