“Анатомія” любові від ТО-МÁ

Сьогодні напередодні свята Дня Святого Миколая українська співачка ТО-МÁ презентувала свою нову відео роботу на сингл "Анатомія".

Героями кліпу стали відомі блогери та інфлюєнсери у різних творчих сферах, такі як: дизайнер та музикант Жан Грицфельдт, модель Дар'я Майстренко, блогер та співак Олег Машуковський, співачка М'ята, актор та блогер Богдан Шелудяк, модель та блогер Саша Чистова.

Пісня "Анатомія" - про любов до свого коріння та самоідентифікацію - ким ти є, тим самим черпаючи силу в глибині своєї культури, усвідомлюючи та приймаючи анатомію ДНК свого роду. Де б ти не знаходився – українська культура завжди живе в тобі.

Саме тому, нова робота артистки ТО-МÁ звернена до образу українського костюма. Ніжність, витонченість, грація та краса, що проходять крізь кожного героя у кліпі. І звичайно ж вишиванка, яка є в елементі одягу учасників відео роботи, заграє по-новому. Дизайнери, стилісти та режисер роботи «Анатомія», актуалізували історію національного костюма, показавши, як можна використати українську атрибутику у сучасному світі. Фешн-образи героїв по справжньому розкрили всю красу та колорит українського національного одягу.

Також у відео роботі співачка ТО-МÁ підняла цікаву та глибоку історію давньої традиції українців – створення ляльки мотанки. Яка повернула у спогади з дитинства і саму артистку: «Моя нова робота – про джерело. А ще, про любов і справжнє бажання, яке має властивість збуватися, коли віриш у нього всім серцем і оберігаєш. Я дуже добре пам'ятаю дитинство, проведене у місті Миколаїв. Неймовірної краси вишиванки, які зберігалися в скрині моєї тітки та улюблену ляльку мотанку, зроблену для мене люблячими руками моєї бабусі - весь цей неймовірний колорит ми постаралися відтворити в музиці та відеокліпі», - коментує ТО-МÁ.

Традиції створення ляльки мотанки вже близько 5000 років, а сам обряд є сакральним та колись був невід'ємним атрибутом українських сімей. За давніми повір'ями вважалося, що лялька мотанка захищала від неприємностей та бід, а також була оберегом найзаповітніших бажань, саме така лялька була виготовлена ​​українською майстринею для зйомок кліпу співачки на сингл «Анатомія».

Учасники кліпу транслюють глядачеві всю суть синглу – внутрішні прагнення людини досягати бажаного. Глибоко пірнати у своє українське коріння, саме там черпаючи сили та натхнення. Бути в змозі тут і зараз, сплітаючи нитки своєї долі, в тотальному коханні, до інших людей і до навколишнього простору. Такою є наша істинна природа українців. Але як же без віри? Саме цю якість учасники кліпу закладають у потужний оберіг своїх бажань – ляльку мотанки.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист