Адже ви цього варті: бренд L'Oréal Paris допомагає жінкам захищати їхню гідність

8 березня 2021 року бренд L'Oréal Paris відсвяткував 50-ту річницю культового маніфесту «Адже ви цього варті». Бренд і далі долає соціальні бар'єри і відкриває для жінок нові можливості.

Одна з нагальних проблем, яка відома майже кожній жінці, — це домагання в громадських місцях. Щоб навчити людей їм протистояти, бренд L'Oréal Paris створив освітню програму Stand Up. Її партнером стала неурядова організація Hollaback!, а партнером в Україні став Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA). На сьогодні понад 200 000 осіб у всьому світі пройшли навчання за програмою Stand Up.

«Наша програма Stand Up також показує прагнення допомогти кожній жінці вільно йти за своєю долею»

(Дельфіна Віґ’є-Овас, глобальна президентка бренду L'Oréal Paris).

Домагання в громадських місцях під час пандемії COVID-19

Домагання в громадських місцях залишаються гострою проблемою навіть у контексті пандемії COVID-19: від її початку кожна третя жінка пережила щонайменше один випадок домагання в публічному місці.

Статистичні дані від компанії IPSOS це підтверджують:

  • •    75% жінок уникають деяких громадських місць (за 2 роки показник виріс на 10%).
  • •    72% опитаних впевнені, що маска надає змогу уникнути покарання.
  • •    59% жінок змінили одяг і зовнішній вигляд на більш стриманий (за рік показник виріс на 9%).
  • •    54% уникають користування певними видами транспорту (за рік показник виріс на 10%).

Згідно з дослідженням, проведеним компанією Ipsos на замовлення бренда L'Oréal Paris, щодо сексуальних домагань у громадських місцях у 14 країнах у січні–лютому 2021 року. Загалом з 25 січня до 9 лютого 2021 року було проведено 14 000 опитувань. Україна не входить до списку країн, в яких проводились опитування

Результати опитування свідчать, що рівень тривожності в суспільстві росте. Люди не знають, як реагувати, якщо самі зазнають домагання, і що робити, коли стають свідком таких дій.

Спеціалісти Hollaback! розробили програму навчання, що базується на методології «5Д». Це прикладні тактики, які вчать, як розпізнати домагання та максимально безпечно протидіяти йому.

Навчитися застосовувати тактики на практиці допоможе 1-годинний освітній вебінар та 15-хвилинний онлайн-тренінг. Вони адаптовані для української авдиторії та безплатно доступні на сайті standup-ukraine.com. Усе, що вам треба — зареєструватися на зручний час і пройти навчання онлайн.

Долучайтеся до програми Stand Up. Протидійте домаганням. Адже ви цього варті!

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист