7 причин записати дитину в басейн

Якщо у вас виникло запитання, як використати вільний час дитини, навіть не роздумуйте – запишіть її в басейн.

Плавання – життєво необхідне вміння, яке допоможе вижити в непередбачуваній ситуації. Раптом дитина опиниться у водоймі без дорослих, - не розгубиться. Крім того, воно робить організм більш витривалим, покращує роботу серцево-судинної системи, непогано справляється з контролем ваги – за 10 хвилин плавання брасом втрачається 60 ккал. Але це не все, що дають заняття в басейні.

Різнобічний розвиток

Швидкість, сила, спритність, витривалість, гнучкість – основні якості, які дитина «прокачає» на тренуваннях. Фахівці кажуть, що навички, отримані в басейні, допоможуть їй показувати високі результати і в інших видах спорту.

Міцний сон

Доведено, що аеробні навантаження покращують сон, сприяють швидкому засинанню. Вранці дитина відчуватиме себе бадьорою і сповненою сил.

Концентрація уваги

Під час плавання дитина зосереджує увагу на своєму тілі, на рухах. Вона вчиться концентруватися. Це дуже корисна навичка, яка стане в нагоді не лише під час тренувань у басейні, а й у школі.

Розвинені мязи

Під час плавання задіяні 90% м'язів! Особливо активно працюють м'язи рук, ніг, спини, живота, плечовий пояс. Ніякий вид спорту не дасть такого фізичного розвитку. До речі, у цьому виді спорту ймовірність отримати травму дуже незначна.

Здорові легені

Плавання покращує вентиляцію легень, збільшує їхню ємність, еластичність альвеол. А також – кількість споживання кисню. Вчені з’ясували, що під час плавання в процесі дихання задіяні навіть найвіддаленіші ділянки легень – це виключає ймовірність виникнення застійних явищ. Саме тому дітям, хворим на астму, рекомендують ходити в басейн (щоправда, потрібно шукати варіант без хлорування води).

Стресостійкість і гарний настрій  

Пам’ятаєте – «можна вічно дивитися, як тече вода…»? Вона справді діє, як заспокійливе. Вчені з’ясували: коли людина плаває, в організмі вивільняються ендорфіни, які допомагають боротися з поганим настроєм. Поліпшується кровопостачання мозку. Крім того, урівноважуються процеси збудження на гальмування нервової системи. Тож після тренування дитина має і гарний емоційний фон, і підвищений тонус.

Хороший імунітет

Як правило, діти, які займаються плаванням, хворіють менше, ніж їхні ровесники. Вода в басейні значно нижча за температуру тіла, тому по суті відбувається процес загартування. Захисні функції організму покращуються, дитина стає менш сприйнятливою до простудних та інфекційних захворювань.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист