Якщо любите пиво, влаштуйте свято душі по повному розряду – зі смачною закускою.
Чим, як правило, закусують пиво? Чимось готовим і шкідливим – чипсами, сухариками, сушеною рибою. Але якщо ви з друзями збираєтесь відпочити вдома, можна приділити підготовці застілля трохи часу і влаштувати справній пир!
Крильця медові
1,5 кг крилець
50 мл гострого соусу чилі
100 г меду
120 мл соєвого соусу
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
кунжут
Все, крім крил і кунжуту, викласти в каструлю, довести до кипіння і уварювати до загустіння. Крила помити, відрізати й викинути перші фаланги. Викласти в соус, добре перемішати, щоб всі крильця були покриті соусом. Викласти на деко і запікати у розігрітій духовці при температурі 200° до готовності. В кінці посипати кунжутом.
Креветки в паніровці
300 г розморожених і почищених креветок
3 ст. л. борошна
1 яйце
5 ст. л. панірувальних сухарів
1 ч. л. соєвого соусу
рослинна олія
приправи за смаком
сіль
Креветки посолити, додати спеції та соєвий соус. Збити у невеликій ємності яйце. Кожну креветку обваляти спочатку у борошні, потім у яйці і в сухарях. Викласти на сковорідку в добре розігріту олію і обсмажити з обох боків. Після цього викласти на паперові рушники.
Корн-доги
12 сосисок
200 г борошна
1 скл. молока
1 яйце
2 ч. л. розпушувача
олія
сіль
Відсипате 2 ложки борошна. Решту перемішати з сіллю та розпушувачем, додати яйце і трохи молока. Добре розмішати і додавати молоко частинами – так, щоб вийшло досить густе тісто. Відставити його на 15 хвилин. Сосиски почистити, нанизати на дерев'яні шпажки. Кожну обваляти в тому борошні, що відсипали, потім у клярі (він повинен повність покрити сосиску). І обсмажити в добре розігрітій олії.
Чіпси з лаваша
1 лаваш
1 ст. л. олії
1 ч. л. копченої паприки
1 ч. л. італійських трав
сіль
Лаваш розрізати ножицями на рівні квадратики (приблизно 3х3 сантиметри) чи трикутники і викласти у поліетиленовий пакет. Туди висипати сіль, приправи, влити олію і струсити пакет, щоб усе рівномірно розподілилося по лавашу. Викласти на застелене пергаментом деко і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 5 хвилин.
Кільця із цибулі
2 великі цибулини
1 скл. борошна
1 скл. молока
1 яйце
чорний перець, паприка, сухий часник, сіль
Цибулю нарізати кільцями товщиною близько 1 сантиметра. У мисці змішати борошно, сіль, спеції. В іншій мисці змішати яйце з молоком. Кожне кільце цибулі вмочити спочатку у суміш з борошном, потім у суміш яйця з молоком і знову – в суміш борошна. Викладати у розігріту на сковороді олію і смажити до золотистого кольору на середньому вогні. Вийняти і викласти на паперові полотенця, щоб увібрали зайвий жир.
Сир у клярі
400 г твердого сиру
5 ст. л. панірувальних сухарів
1 яйце
паприка
рослинна олія
Сир нарізати довгими брусками або скибочками товщиною 1 сантиметр. У невеликій ємності збити яйце. У тарілку висипати панірувальні сухарі і розмішати з паприкою. Кожен шматочок сиру обваляйте в сухарях, потім у яйці і знову в сухарях. Обсмажити у добре розігрітій олії і викласти на паперові рушники. Особливо смакує такий сир зі сливовим соусом.