6 найкращих закусок до пива

Якщо любите пиво, влаштуйте свято душі по повному розряду – зі смачною закускою.

Чим, як правило, закусують пиво? Чимось готовим і шкідливим – чипсами, сухариками, сушеною рибою. Але якщо ви з друзями збираєтесь відпочити вдома, можна приділити підготовці застілля трохи часу і влаштувати справній пир!

Крильця медові

1,5 кг крилець

50 мл гострого соусу чилі

100 г меду

120 мл соєвого соусу

1 ст. л. кукурудзяного крохмалю

кунжут

Все, крім крил і кунжуту, викласти в каструлю, довести до кипіння і уварювати до загустіння. Крила помити, відрізати й викинути перші фаланги. Викласти в соус, добре перемішати, щоб всі крильця були покриті соусом. Викласти на деко і запікати у розігрітій духовці при температурі 200° до готовності. В кінці посипати кунжутом.

Креветки в паніровці

300 г розморожених і почищених креветок

3 ст. л. борошна

1 яйце

5 ст. л. панірувальних сухарів

1 ч. л. соєвого соусу

рослинна олія

приправи за смаком

сіль  

Креветки посолити, додати спеції та соєвий соус. Збити у невеликій ємності яйце. Кожну креветку обваляти спочатку у борошні, потім у яйці і в сухарях. Викласти на сковорідку в добре розігріту олію і обсмажити з обох боків. Після цього викласти на паперові рушники.

Корн-доги

12 сосисок

200 г борошна

1 скл. молока

1 яйце

2 ч. л. розпушувача

олія

сіль

Відсипате 2 ложки борошна. Решту перемішати з сіллю та розпушувачем, додати яйце і трохи молока. Добре розмішати і додавати молоко частинами – так, щоб вийшло досить густе тісто. Відставити його на 15 хвилин. Сосиски почистити, нанизати на дерев'яні шпажки. Кожну обваляти в тому борошні, що відсипали, потім у клярі (він повинен повність покрити сосиску). І обсмажити в добре розігрітій олії.

Чіпси з лаваша

1 лаваш

1 ст. л. олії

1 ч. л. копченої  паприки

1 ч. л. італійських трав

сіль

Лаваш розрізати ножицями на рівні квадратики (приблизно 3х3 сантиметри) чи  трикутники і викласти у поліетиленовий пакет. Туди висипати сіль, приправи, влити  олію і струсити пакет, щоб усе рівномірно розподілилося по лавашу. Викласти на застелене пергаментом деко і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 5 хвилин.

Кільця із цибулі

2 великі цибулини

1 скл. борошна

1 скл. молока

1 яйце

чорний перець, паприка, сухий часник, сіль

Цибулю нарізати кільцями товщиною близько 1 сантиметра. У мисці змішати  борошно, сіль, спеції. В іншій мисці змішати яйце з молоком. Кожне кільце цибулі вмочити спочатку у суміш з борошном, потім у суміш яйця з молоком  і знову – в суміш борошна. Викладати у розігріту на сковороді олію і смажити до золотистого кольору на середньому вогні. Вийняти і викласти на паперові полотенця, щоб увібрали зайвий жир.

Сир у клярі

400 г твердого сиру

5 ст. л. панірувальних сухарів

1 яйце

паприка

рослинна олія

Сир нарізати довгими брусками або скибочками товщиною 1 сантиметр. У невеликій ємності збити яйце. У  тарілку висипати панірувальні сухарі і розмішати з паприкою. Кожен шматочок сиру обваляйте в сухарях, потім у яйці і знову в сухарях. Обсмажити у добре розігрітій олії і викласти на паперові рушники. Особливо смакує такий сир зі сливовим соусом.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист